Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.04.2024 00:18

Eveniment dedicat artei coregrafice și educației tinerilor,


A A

Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște

Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște

*Vineri, 26 aprilie a.c., a fost sărbătorită cea de-a IV-a ediție a Zilei Internaționale a Dansului în Târgoviște, un eveniment dedicat artei coregrafice și educației tinerilor în domeniul dansului

 

Cea de-a IV-a ediție a Zilei Internaționale a Dansului, eveniment dedicat artei coregrafice și educației tinerilor în domeniul dansului, a fost marcată vineri, 26 aprilie a.c., în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, organizat fiind de coregrafa Daniela Rotari. Aceasta s-a implicat activ timp de 12 ani în organizarea de evenimente tematice educative, contribuind la dezvoltarea artistică a copiilor din Dâmbovița.

„Marcăm Ziua Internațională a Dansului pe 29 aprilie, când sărbătorim ziua de naștere a marelui coregraf Jean-Georges Noverre, care a pus bazele baletului modern. Vreau ca această zi să fie și una educativă pentru talentatele balerine. Aduc sincere mulțumiri domnului director, pr. profesor Marian Dobrescu pentru ajutorul acordat în organizarea evenimentului, domnului prof. Alexandru Bondu și prof.dr. Andreea Ioana Hrior pentru susținere și prezența la eveniment cu elevii de la clasele de pian și vioară care ne-au introdus și mai bine în atmosfera vremurilor de glorie ale baletului”, a transmis profesoara de balet Daniela Pătuleanu Rotari.

 

„Ceea ce cred că vine ca un răspuns la această invitație este că în Liceul de Arte «Bălașa Doamna» urmează să înființeze secția coregrafia. Au fost deja întreprinse toate demersurile în acest sens, Ministerul Educației a emis ordinul prin care suntem autorizați să avem această specializare pentru clasa a V-a, pentru care avem 24 de locuri și așteptăm să vină cât mai mulți copii. Există o foarte mare preocupare pentru arta coregrafică și încercăm să întregim paleta de arte care se studiază în această școală. Doamna Daniela Rotari ne va fi de mare ajutor pentru că va îndruma elevii începând cu clasa a V-a”, a declarat directorul Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, prof. Marian Dobrescu.

În fiecare an, evenimentul prezintă un recital de balet sau un masterclass, având și o temă educativă care îi introduce pe copii în istoria dansului universal. La edițiile anterioare,  au fost abordat teme precum activitatea balerinei Maya Plisetskaya, viața coregrafei de dans contemporan Pina Bausch și activitatea coregrafului Marius Petipa.

Anul acesta, a IV-a ediție a fost dedicată celebrei balerine Anna Pavlova. Elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, împreună cu Școala de balet „Daniela Rotari” și cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, au susținut un recital de balet și muzică, prezentând variate creații inspirate de Maestrul Marius Petipa.

 

La finalul evenimentului, frumoasele balerine au avut parte de o surpriza dulce din partea profesoarei lor, Daniela Rotari, delicioase prajituri Pavlova

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pe cine trimitem la Strasbourg?
Proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport
Sute de amenzi rutiere aplicate de polițiști
Prejudiciu de 1.460 mii lei la 4 societăți
Digitalizarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște
Euro-orașul 2040
Inaugurare ministerială la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Premierul Marcel Ciolacu și conducerea CJD, pe șantierul DN 7 Bâldana – Titu
Ședință extraordinară CJD cu proiecte de investiții
Centrul de Transfuzie Dâmbovița a spus adio crizei de sânge


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pe cine trimitem la Strasbourg?

„Clasa politică” a neamului românesc n-a învățat nimic, dar absolut nimic în cele peste trei decenii de „democrație originală” instaurată pe meleagurile noastre după decembrie 1989. Și pare-se, nici n-are de gând să învețe. Și un exemplu, iată, ni-l oferă listele de partid pentru alegerile europarlamentare. Staff-urile de partid, pentru a obține cât mai multe voturi, s-au năpustit prin lumea artei,... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale