Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.05.2024 00:16

Numărul mare de donatori, noua problemă a centrelor de transfuzie


A A

Centrul de Transfuzie Dâmbovița a spus adio crizei de sânge

Centrul de Transfuzie Dâmbovița a spus adio crizei de sânge

*„Eu insist să încurajăm donarea benevolă neremunerată pentru că ce se întâmplă acum este cam se se întâmplă într-o țară bananieră”

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, la fel ca toate centrele de profil din țară, nu se mai confruntă cu problema crizei de sânge, așa cum exista înainte! Îngrijorată de fenomen, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu ne-a declarat că noile împrejurări îi obligă să trieze din donatorii care se prezintă în număr mare.

„Înainte de Paște, pentru că am decis să nu lucrăm pe 2 mai, am avut și noi o mică vacanță, timp în care am sperat că o să mai scadă stocurile, pentru că înainte am avut o colectă mobilă la Jandarmi. Aceștia sunt partenerii noștri care ne-au ajutat întotdeauna și eu o să rămân cu acești donatori fidelizați care ne-au ajutat indiferent de care a fost recompensa la donare, pentru că nu despre asta era vorba. Eu insist să încurajăm donarea benevolă neremunerată pentru că ce se întâmplă acum este cam se se întâmplă într-o țară bananieră. Foarte mulți care nu au donat până acum vor să doneze. Am fost nevoită să luăm niște măsuri. Periodic vom lua aceste măsuri pentru că le vom lua în funcție de stocurile pe care le avem, stocurile pe grupe de sânge. (...) S-au programat și din alte județe și ne-am trezit cu ei aici în hol. Am fost nevoiți să-i trimitem acasă. Nu pot să resping dâmbovițeni și să iau din București, Pitești sau Prahova. La centrele mari accesul se face numai pe bază de programare, de aplicație, au un număr limitat pentru că nu s-a mai cerut sânge. Noi suntem un centru mic. Noi am ajutat Bucureștiul și surplusul îl trimiteam la București, acum nu a mai fost nevoie... Și cât să ceară un spital mare și câteva mici din Dâmbovița?”, a transmis directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor
Astazi
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Sprijin pentru Azilul de bătrâni din Pucioasa
7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale