Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.05.2024 00:19

Ieri, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila,


A A

Inaugurare ministerială la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Inaugurare ministerială la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

*Construcția noului corp al Secției de Cardiologie, unde a fost instalat deja cel mai modern aparatul angiograf din România, este proiectul de suflet al președintelui CJD, Corneliu Ștefan

 

După ce a vizitat ieri șantierul de pe DN 7  Bâldana - Titu care privește lărgirea la 4 benzi și modernizarea acestui drum deosebit de important pentru economia județului, premierul României, Marcel Ciolacu a  participat la inaugurarea noului corp al Secției de Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, construcție pornită de la zero și unde a fost instalat deja cel mai modern aparatul angiograf din România.

Noua Secție de Cardiologie și cumpărarea angiografului, care va salva de acum încolo viețile dâmbovițenilor suferinzi de boli cardiovasculare, este proiectul de suflet al președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan care a avut ideea de a porni și duce la bun sfârșit această investiție majoră pentru județul Dâmbovița.

Au fost alături de premierul României, în cadrul vizitei de la SJUT și din județul Dâmbovița, ministrul Sănătății Alexandru Rafila,  europarlamentarul Mihail Tudose, senatorul - secretar general al PSD, Paul Stănescu, parlamentarii de Dâmbovița Titus Corlățean, Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu, Radu Popa, primari, consilieri județeni și nu în ultimul rând cadrele medicale de la  Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.  

„Avem proiecte importante referitoare la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște”

„Este o investiție de doi ani de zile, o investiție pe care am promis-o dâmbovițenilor și bineînțeles, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență am putut să realizăm această investiție. La nivelul Spitalului Județean vorbim de un Ambulatoriu nou, cu dotări la standard modern, pe care îl vom inaugura în maxim 30 de zile, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional și cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Vorbim de reabilitarea, modernizarea și extinderea Secției de Primiri Urgențe. La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, suntem în diverse etape de pregătire, avem proiecte importante referitoare la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște și aș vrea să aduc în fața opiniei publice câteva exemple: modernizarea și reabilitatea clădirii de Boli infecțioase din Târgoviște – 25 de milioane de lei, modernizarea și reabilitarea secției de Pediatrie Gura Ocniței – 56 de milioane de lei, reabilitarea și modernizarea Serviciului de Ambulanță Moreni – 1,8 milioane de lei,  reabilitarea și modernizarea Serviciului de Ambulanță Târgoviște – 7,2 milioane de lei. Cel mai important lucru pe care l-am făcut la nivelul Spitalului de Urgență din Târgoviște, împreună cu ai mei colegi și cu conducerea spitalului, a fost atragerea în echipă de medici noi, de medici tineri. În trei ani și jumătate avem 52 de medici noi, cu media de vârstă de 45 de ani. Cred că este un lucru formidabil pentru Spitalul Județean de Urgență și nu ne vom opri aici. În ultima lună 200 de dâmbovițeni au fost transferați la București, iar cu acest angiograf nou vom putea salva 200 de dâmbovițeni”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„În Dâmbovița aveți performanță administrativă”

Premierul României, Marcel Ciolacu a apreciat performanța în administrației demonstrată de echipa de la Dâmbovița formată  din președintele CJD, Corneliu Ștefan și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. ,,Pot să spun, fără nicio reținere, că ați foști norocoși. Aveți performanță administrativă, iar toate lucrurile din acel moment au pornit în direcția corectă. Mai devreme am vorbit despre investiții în infrastructură, în drumurile publice, promise de foarte mulți ani și acum realizate de Guvernul României și domnul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Vorbim despre investiții cum este normal în sănătate și în educație. Părerea mea, și vi-o spun sincer, încercați să-i prețuiți pe cei care au avut performanță, pe Corneliu Ștefan și Daniel Cristian Stan, cei care în fiecare zi au înțeles de ce au fost aleși de către oameni și care au empatie pentru oameni, le place administrația. Este un lucru rar să îndeplinești toate condițiile și, după cum se vede la dumneavoastră, aveți performanță”, a declarat premierul României, Marcel Ciolacu.

„Clădirea aceasta a angiografului reprezintă continuarea unei politici de sănătate”

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a avut cuvinte de laudă la adresa Spitalului Județean de de Urgență de la Târgoviște. ,,Clădirea aceasta a angiografului reprezintă, până la urmă, continuarea unei politici de sănătate care are ca și scop să reușim să salvăm vieți pentru că patologia cardio-vasculară este cea mai importantă, din punct de vedere al morbidității și mortalității. Este cred cel mai important că în România se construiește extrem de mult în spitalele publice. Eu am fost la cinci spitale în ultima săptămână, în toată țara. Peste tot există, la toate spitalele, aproape la toate spitalele publice, există un șantier în desfășurare sau un șantier care tocmai s-a încheiat cum este cel de aici, de la Târgoviște”, a transmis la Târgoviște ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Importanța identificării candidatului ideal
Unanimitate... de vară la ședința CJ Dâmbovița
Sprijin pentru centrul pentru vârstnici din Ghergani
Peste 1038 de persoane, implicate în acțiuni anti-drog
Creșterea infracționalității în școlile din Dâmbovița
Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale