Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2016 10:20


A A

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand detii o fosa septica ecologica este recomandat sa o inspectezi periodic, la fel ca pe orice alt lucru pe care il folosesti constant. In caz contrar, aceasta se poate deteriora si iti poate afecta sanatatea familiei. Pentru ca mini statia ta de epurare sa aiba o viata lunga si fericita, trebuie sa tii cont de urmatoarele lucruri:

1. Nu arunca grasimi in fosa. Deoarece in tara noastra nu este implementat un sistem de colectare a uleiurilor si grasimilor utilizate in gospodarie, majoritatea oamenilor le arunca in canalizare, insa ele se depun cu timpul pe tevi si iti pot bloca intregul sistem sanitar. Iti recomandam sa folosesti cosul de gunoi pentru a scapa de aceste substante.

2. Nu arunca obiecte mari. Orice alt obiect in afara de hartie igienica trebuie aruncat si el tot la gunoi, nu in fosa septica. Daca obisnuiesti sa arunci in closet sau chiuveta diverse lucruri, ar fi bine sa nu mai faci acest lucru deoarece tampoanele, servetelele umede, scutecele, absorbantele, discurile demachiante, vata, prezervativele, zatul de cafea sau fecalele de pisica pot bloca tevile si nu se pot descompune in rezervor, prin urmare pot afecta negativ procesul de epurare a apelor uzate.

3. Nu folosi un tocator de resturi alimentare la chiuveta de la bucatarie. Chiar daca este un sistem comod de a scapa de mancarea ce ajunge in chiuveta, este bine sa te folosesti de el cat mai putin in cazul in care ai deja unul. In mod normal, cojile de fructe si legume sau oasele pot bloca tevile si pot afecta serios fosa ecologica.

4. Apeleaza la servicii de mentenanta. Nu astepta pana cand fosa septica ecologica incepe sa dea semne ca ar avea vreo problema pentru a o vidanja. Eliminarea materiei solide, care nu s-a descompus in totalitate si s-a adunat in rezervor trebuie sa aiba loc in mod regulat pentru ca fosa sa functioneze optim si pentru a avea o durata de viata mare. Vidanjarea se face la un interval de timp ce depinde de numarul persoanelor care locuiesc in casa respectiva, de frecventa cu care este utilizata, dar si de volumul ei.

5. Nu risipi apa. Masina de spalat rufe consuma foarte multa apa, asa ca aceasta trebuie sa fie plina pentru a menaja fosa septica de un flux mare de apa. In cazul in care prin fosa trece un volum foarte mare apa intr-un interval scurt de timp, solidele nu au timp sa se depuna si sa se descompuna si pot ajunge in campul de drenaj.

Sursa: http://www.fosa-eco.ro/

Fosa-Eco



Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaºi categorie

DN 71 a intrat oficial în licitaþie
Catren pentru Strada Sarbilor
Director sportiv in China
Stiluri in fotografia de nunta
Ce fotograf nunta este potrivit pentru cel mai important eveniment din viața ta?
Cum sa comunici cu fotograful de nunta
Servicii de curatenie in Depozite
Felicitãri din depãrtare!...
CU CARTILE PE FATA....
Ultras - un mod de viațã


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mulþumim, Europa!

George Coandã


Uite cã o trãirãm / vãzurãm ºi p-asta! ªi chiar dacã europarlamentarul Eugen Tomac nu prea ne-a interesat, ei bine, de data asta, pentru cã el a avut inspiraþia sã bage în discuþie în Parlamentul European chestiunea spinoasã a Tezaurului României, depus în beciurile Kremlinului în anii primului Rãzboi Mondial ca sã nu-l prãduiascã cel de-al doilea Reich german. Inamicul ne... [citeºte tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citeºte tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale