Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.05.2024 00:17


A A

Sute de amenzi rutiere aplicate de polițiști

Sute de amenzi rutiere aplicate de polițiști

La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice, dar și pentru asigurarea siguranței circulației pe drumurile publice din județ.

Astfel, polițiștii de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au fost în teren, fiind organizate 8 acțiuni punctuale și instituite 14 filtre. Ieri, polițiștii au fost solicitați să intervină la 37 de evenimente, 22 dintre acestea fiind sesizate prin SNUAU 112. Au fost semnalate 23 de posibile infracțiuni, aproximativ 43% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

De asemenea, au fost controlate 316 autovehicule, legitimate 475 de persoane și testați peste 100 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 108.000 de lei. Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare și au reținut 15 permise de conducere, dintre care nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Polițiștii dâmbovițeni vor continua misiunile pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

 

Cercetați pentru comiterea unor infracțiuni la regimul rutier

În cursul nopții trecute, în jurul orei 02:10, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit pentru control, pe drumul comunal 91B, în satul Pătroaia Vale, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Voia. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, 13 mai, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr de 16 ani, din Târgoviște, care ar fi condus un autoturism, deși nu deține permis de conducere. Din verificările efectuate a rezultat că autoturismul i-ar fi fost încredințat minorului de către tatăl acestuia, un bărbat de 54 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în art. 335 alin. (1) sau alin. (2) din Codul Penal sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

 

Acțiunea Truck&Bus

În perioada 13-19 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din Dâmbovița acționează  pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de mărfuri.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, verificările efectuate au în vedere respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au verificat peste 100 de autovehicule, fiind aplicate 69 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile descoperite.

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor
Astazi
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Sprijin pentru Azilul de bătrâni din Pucioasa
7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale