Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.05.2024 00:19

Ieri, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, între Consiliul Județean Dâmbovița și primării, a avut loc...


A A

Semnarea asocierilor pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală

Semnarea asocierilor pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală

*Consiliul Județean Dâmbovița finanțează 230 de proiecte depuse de 80 de primării dâmbovițene, obiective de investiții în valoare totală de 484.000.000 de lei. *Proiectul este unic în România și a demarat în anul 2021 la propunerea președintelui CJD, Corneliu Ștefan

 

Ieri, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, a avut loc cea de-a patra sesiune de semnare a contractelor de asociere încheiate între  Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ teritoriale din județ pe Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), proiect unic în România demarat în anul 2021 la propunerea președintelui CJD, Corneliu Ștefan. Consiliul Județean Dâmbovița finanțează 230 de proiecte depuse de 80 de primării dâmbovițene, obiective de investiții în valoare totală de 484.000.000 de lei.

„În primele trei sesiuni ale Programului Județean de Dezvoltare Locală, 2021, 2022 și 2023, au fost finanțate 187 de proiecte depuse de 77 de primării, în valoare totală de 365.000.000 de lei. Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 145.000.000 de lei. Și în acest an, în cea de-a patra sesiune, instituția este alături de comunitățile locale, de dâmbovițeni prin semnarea  contractelor de cofinanțare a celor 43 de proiecte depuse de 29 de primării. Din valoarea totală a acestor investiții, respectiv 119.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița va susține aproximativ 43.000.000 de lei.

Anul acesta, în al patrulea an de la deschiderea programului, avem 43 de proiecte depuse în 29 de unități administrativ teritoriale, după cum urmează: Aninoasa, Brezoaele, Butimanu, Cobia, Corbii Mari, Costești din Vale, Crânguri, Dragodana, Dragomirești, Gura Foii, Gura Șuții, I.L. Caragiale, Moțăieni, Perșinari, Petrești, Poiana, Potlogi, Produlești, Raciu, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Ulmi, Valea Lungă, Vișina, Vlădeni, Voinești și Vulcana Băi. Din valoarea totală a acestor obiective, de peste 120 milioane lei, Consiliul Județean Dâmbovița va susține aproximativ 43 milioane lei”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Datorită sprijinului financiar acordat, s-a urmărit ca primăriile să poată investi banii proprii în alte proiecte benefice comunității locale. A fost sprijinită fiecare localitate cu tot ce a fost nevoie, fără a ține cont de culoarea politică a primarului, iar acest program poate fi considerat o reușită. Dâmbovițenii sunt cei care au de câștigat, exact așa cum a fost promis încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale