Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.06.2024 00:19

La Târgoviște,


A A

Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final

Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final

Miercuri dimineață, executivul Primăriei Târgoviște a inspectat stadiul lucrărilor de reabilitare de la Școala Nr. 10 „Radu cel Mare”. Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a oferit detalii despre acest proiect. La eveniment a participat și directorul școlii, Ovidiu Vasile Nițescu. Lucrările de reabilitare se apropie de final, termenul limită fiind a doua parte a lunii august.

Proiectul, în valoare de aproximativ 11.000.000 lei, prevede termoizolarea întregului imobil, schimbarea tâmplăriei, refacerea sistemului de încălzire, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, refacerea sistemelor de climatizare și modernizarea instalațiilor de iluminat. De asemenea, sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice va fi refăcut.

În cadrul unei investiții separate, curtea școlii va fi amenajată, inclusiv prin construirea unui teren de sport multifuncțional cu suprafață sintetică. Toate clasele vor beneficia de dotări moderne constând în mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Astfel, peste 14.000.000 lei, bani nerambursabili, sunt investiți de către Primăria Târgoviște în cea mai importantă unitate de învățământ din microraionul nr. 4. Această reabilitare va transforma Școala Nr. 10 „Radu cel Mare” într-o instituție educațională modernă, la cele mai înalte standarde, contribuind semnificativ la creșterea calității educației.

Prin acest proiect, întregul imobil va fi termoizolat, tâmplăria și geamurile vor fi schimbate, vor fi instalate surse alternative de producere a energiei, iar instalațiile electrice și termice vor fi modernizate. În general, toate lucrările de anvelopare termică și de instalații vor fi realizate la o unitate de învățământ care nu a beneficiat niciodată de lucrări importante. În afara acestui proiect, care este finanțat prin PNRR, mai avem un proiect finanțat de la bugetul de stat, de aproximativ 5 milioane de lei, pentru refacerea bazei sportive și a împrejmuirii de la Școala „Radu cel Mare". Astfel, întreaga unitate de învățământ va fi schimbată radical. Până la începutul anului școlar, vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest moment, urmând ca la baza sportivă să se poată interveni chiar și atunci când procesul de învățământ este reluat. Estimăm ca la finalul lunii august această unitate de învățământ să fie finalizată, iar elevii să-și reia cursurile din luna septembrie într-o școală nouă, dotată printr-un alt proiect care a vizat modernizarea tuturor unităților de învățământ din Târgoviște”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale