Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2024 00:19

Ieri,


A A

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște

*Evenimentul a inclus un serviciu religios, interpretarea imnului eroilor de către Corala Mitropolitană, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare

 

Joi, 13 iunie, creștinii ortodocși din Târgoviște au marcat Ziua Eroilor concomitent cu Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului. Evenimentele dedicate eroilor naționali au început la unitatea militară din vecinătatea orașului, în Teiș, unde au fost depuse coroane de flori la monumentul ostașului român situat în incinta unității.

Manifestările au continuat în centrul municipiului Târgoviște, la Catedrala Mitropolitană. Aici, prefectul județului, Claudia Gilia, a primit onorul și a salutat trupele. Evenimentul a inclus un serviciu religios, interpretarea imnului eroilor de către Corala Mitropolitană, alocuțiuni și depuneri de coroane de flori. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Autoritățile locale au susținut alocuțiuni în cadrul evenimentului, subliniind importanța comemorării eroilor și păstrării memoriei acestora. Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului rămân astfel momente de reflecție și recunoștință pentru cei care și-au dat viața pentru patrie și credință.

Prefectul județului, Claudia Gilia: „Astăzi, de Ziua Eroilor, ne-am reunit pentru a ne cinsti înaintașii care, cu prețul vieții lor, au luptat pentru libertatea, unitatea și independența țării noastre. Sacrificiul lor suprem ne-a permis să ne bucurăm de o Românie modernă, democratică, membră a Uniunii Europene și a NATO. Construcția României europene nu a fost ușoară. A necesitat curaj, determinare, dăruire și, din păcate, multe jertfe. De-a lungul istoriei, militarii români au dat dovadă de un patriotism exemplar, luptând cu bravură pe câmpurile de bătălie pentru apărarea pământului strămoșesc. Dar nu doar ei au contribuit la făurirea destinului nostru. Fiecare român, prin faptele sale, mari sau mici, a pus o cărămidă la temelia țării noastre.”

Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Particip cu recunoștință alături de dumneavoastră la dubla sărbătoare de astăzi, Ziua Înălțării Domnului și Ziua Eroilor. Îi comemorăm pe românii care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, pentru păstrarea patrimoniului nostru material și spiritual, dar și a idealurilor noastre românești. Eroii cunoscuți și necunoscuți, le datorăm astăzi recunoștința noastră, ca neam și ca țară. În această zi sfântă, a Înălțării Domnului, să ne amintim că iubirea de țară, a eroilor noștri, a fost mai puternică decât teama de sacrificiu suprem.”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște: „Credința și libertatea, suflet și sânge, biserică și rațiune. Acestea nu sunt cuvinte, sunt ziduri, nu sunt vorbe de care să ne folosim când și când, golindu-le de conținut. Sunt repere indestructibile a unui neam care s-a clădit, a crescut și a învățat atât de multe din suferință. Ostașii români din toate timpurile și din toate locurile care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, dar suferința pentru a avea sens și să se transforme în glorie, trebuie să aibă un ideal, un loc mai presus de scopuri individuale și interese marginale.”

ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon: „Biserica a instituit în această măreață zi pomenirea tuturor eroilor neamului, zi de cinstire a jertfei acelora care și-au dat viața pentru apărarea credinței strămoșești și a țării noastre. Ca jertfe vii ei s-au înfățișat Domnului, cu credința în cele tari și nepieritoare și cu acea conștiință că apără valorile perene și fundamentele speranței și lumii noastre.”

Spre finalul ceremoniei, autoritățile locale și județene au depus coroane și jerbe de flori la monumentul din Piața Tricolorului.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale