Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2024 00:16

Festivalul Babel de la Târgoviște, în plină desfășurare:


A A

Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public

Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public

Festivalul Babel de la Târgoviște continuă să încânte iubitorii artelor spectacolului, ajungând la cea de-a patra zi plină de evenimente. Joi, în cadrul conferinței de presă intitulate „Întâlnirile Babel”, s-a discutat despre performanțele trupei de teatru din Finlanda, care a susținut două spectacole cu o zi înainte.

Duo-ul acrobatic Kate & Pasi, format din Katerina Repponen și Pasi Nousiainen, a oferit publicului târgoviștean o experiență de neuitat, prezentând spectacolele „RAFLA” și „SUHDE”. Aceasta a fost prima lor întâlnire cu publicul din Târgoviște, o întâlnire caracterizată de un schimb energic și plin de emoție.

Kate & Pasi sunt cunoscuți pentru spectacolele lor acrobatice impresionante, desfășurate atât în aer liber, cât și în spații interioare, variind de la spectacole de varietate și circ tradițional, până la reprezentații teatrale pentru cină. De la debutul lor în 2010, au jucat în peste 25 de țări și la mai mult de 100 de festivaluri, colaborând cu renumite companii precum Cirque Eloize din Canada și Krystallpalast Variete din Germania. Performanțele lor au fost premiate și recunoscute la nivel internațional.

Spectacolul „RAFLA” aduce pe scenă povestea unui mic restaurant ambulant, unde, după plecarea clienților, proprietarii își petrec timpul într-un mod inedit, pregătind pizza într-un stil unic. Publicul a fost surprins de acrobațiile și jongleriile uimitoare, reușind să provoace râsete și să trezească pofta de mâncare.

„SUHDE”, cel de-al doilea spectacol prezentat de duo, explorează relațiile interpersonale printr-o serie de acrobații captivante. Cum poate o femeie de 50 de kg să învingă un bărbat de 100 de kg? Ce fel de dinamică există într-un cuplu atât de improbabil? Kate & Pasi jonglează literalmente cu elementele unei relații de dragoste, răspunzând la aceste întrebări cu sensibilitate și autoironie.

 Pasi Nousiainen: „Încă de la aeroport, ne-am simțit foarte bine în România. Totul ni se pare foarte bine organizat în cadrul acestui festival; inclusiv la hotel ne-a fost pregătită o cameră de familie. Ne-am adus și copiii cu noi la acest festival. Există și un spațiu de joacă lângă hotel, ceea ce a fost perfect atât pentru copii, cât și pentru noi. Publicul mi s-a părut foarte călduros și primitor; clar apreciau spectacolele pe care noi le-am oferit. Puteam vedea fericirea pe chipul lor, iar asta ne face și pe noi fericiți. Până la urmă, aceasta este menirea unui artist: să-și facă publicul fericit”.

Katerina Repponen: Faptul că ai șansa să călătorești ca artist este un lucru minunat. Târgoviște pare un oraș deschis pentru familie; pentru noi este o bucurie că am putut veni aici cu cei doi copii ai noștri. Sunt multe locuri pe care le poți vizita, dar, din păcate, timpul pentru noi este destul de limitat. Ne-am gândit că publicul târgoviștean nu este atât de obișnuit cu tipul de spectacole pe care noi le oferim, dar se pare că l-au primit foarte bine, iar pentru noi a fost o surpriză plăcută. Ne-a oferit încredere să mai venim și la alte spectacole”.

 


 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crin Antonescu de ce nu?
Inspectoratul Școlar, în colimatorul Prefecturii din cauza examenelor naționale
Primăria Găești, amendată pentru lipsa unui adăpost pentru maidanezi
„Recesiune în piața de metalurgie”
Recalcularea pensiilor, subiect „spinos” pentru vârstnici
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
Neplătiți, angajații Creșei Găești ies în stradă
Problema pensiilor, subiect „arzător” pentru vârstnicii dâmbovițeni
„La Pilonul II de pensii va fi ca la FNI”
Accident grav la Comișani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale