Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.06.2024 00:20

Editorial


A A

Alarmă la granițele României

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme cât țarul Putin nu a spus, ci a amenințat că este posibil orice în ceea ce privește folosirea armelor nucleare. Țarul nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă o situație de fapt: amenințând NATO, UE (cu excepția Ungariei și cu pitirile după corcoduș ale Bulgariei și Slovaciei), Statele Unite și Marea Britanie, care nu vor să-i facă lui pe plac, că va declanșa prăpădul - se face a nu înțelege, deci că va aduce același prăpăd și asupra poporului propriului imperiu.

Dar cum nici mai înainte pomenitele organizații și state nu au o soluție inteligentă la conflict, ba dimpotrivă, fac ce fac unele în favoarea (nefericită pentru planetă) a propriului interes - a se vedea mai ales Washingtonul, Londra și Parisul - războiul a cuprins deja lumea. Am mai opinat, și acum fiind de acord cu mulți analiști politici și militari serioși și bine informați, că cel de al 3-lea Război Mondial este deja în desfășurare. Doar că fronturile de luptă, în afară de cel din Ucraina, nu mai arată ca altădată.

Și Moscova, și Beijingul, și Washingtonul pun la cale războaie locale, atacuri cibernetice, lovituri de bursă, folosindu-se din plin, și de către unii și de către ceilalți, insidioase „coloane a 5-a”, răzmerițe naționalist-extremiste, fie în stradă, fie la vot.

Cum s-au petrecut lucrurile la recentele alegeri europarlamentare, căci, de pildă, se știe de multă vreme că faimosul Front Național al lui Marine Le Pen din Franța este stipendiat de Kremlin și există bănuieli în acest sens și în ceea ce privește mișcările naționaliste de extremă dreaptă din Austria, Germania, Italia și nu numai. Or, este pregătită România să facă față unui astfel de război pe varii fronturi? Aici să-l văd pe Herr Iohannis ce ne spune pe cinstite.

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Crin Antonescu de ce nu?
Se întețește lupta pentru „tronul” de la Cotroceni
„Reziștii” nu înțeleg că sunt pe făraș...
Remco în Schepdaal
Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Descrețirea inovației (II)
Descrețirea inovației (I)
"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale