Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.05.2024 00:17

În cadrul unei ședințe ordinare, Colegiul Prefectural Dâmbovița a anunțat:


A A

Investiții esențiale pentru agricultura dâmbovițeană

Investiții esențiale pentru agricultura dâmbovițeană

*În 2024 au fost încheiate contracte de irigații care acoperă o suprafață de 6.078 de hectare

 

Ieri, 23 mai, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița, unde au fost discutate două puncte esențiale pentru agricultura din județ. Primul punct pe ordinea de zi a vizat Programul de investiții, întreținere și reparații la infrastructura amenajărilor de îmbunătățiri funciare în județul Dâmbovița pentru anul 2024. Prezentarea a fost susținută de Alexandru Ion, director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare Dâmbovița.

Acesta a informat că pentru anul 2024 au fost încheiate contracte de irigații care acoperă o suprafață de 6.078 de hectare. De asemenea, începând cu 15 mai 2024, la solicitarea fermierilor, s-a cerut Administrației Bazinale Argeș Vedea umplerea canalului de adopțiune CA1. Acest canal, cu o lungime totală de 20 de kilometri, tranzitează comunele Petrești, Uliești și Corbii Mari. În ceea ce privește canalul de adopțiune CA2, lucrările sunt încă în desfășurare. 

Claudia Gilia: „Cât de curând vom face o vizită în teren”

Al doilea punct al ședinței a abordat Programul de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor la nivelul județului Dâmbovița, prezentat de Vlad Pătrașcu, directorul Direcției Agricole Dâmbovița. Prefectul Claudia Gilia a subliniat necesitatea accelerării ritmului lucrărilor la canalele de irigații, în contextul apropierii sezonului cald și al riscului de secetă.

„Cât de curând vom face o vizită în teren, neanunțată, să vedem cât de bine lucrează constructorul acesta care, până în acest moment, a executat doar 30% din lucrări, deși dumneavoastră ați anunțat că lucrările vor fi gata anul acesta,” a declarat prefectul Claudia Gilia.

De asemenea, prefectul a subliniat importanța finalizării lucrărilor de irigații cât mai curând posibil, având în vedere că precipitațiile au fost insuficiente până acum și se preconizează o vară secetoasă. Fermierii din județ depind de aceste irigații pentru a-și proteja culturile.

Stefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alarmă la granițele României
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște
Protocol de colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri
Înscrierea la școli și grădinițe, în vizorul primarului Târgoviștei
Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public
Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale