Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.05.2016 00:21

Ieri,


A A

Ambasadorul Republicii Lituania, în vizită la Târgoviște

Ambasadorul Republicii Lituania, în vizită la Târgoviște
Președintele CJD – Adrian Țuțuianu și Excelența Sa Arvydas Pocius, Ambasadorul Republicii Lituaniei la București, au identificat câteva domenii pentru o viitoare colaborare

❚ În cadrul întâlnirii dintre Excelența Sa Arvydas Pocius și pre- ședintele Consiliului Județean Dâmbovița Adrian Țuțuianu s-a discutat despre oportunitățile de colaborare economică, culturală și științifică dintre Lituania și Dâmbovița

ANA MARIA POPESCU

 


 

Prezent în Târgoviște pentru a participa la seminarul internațional „Renașterea statului lituanian independent și edificarea noii Europe Central-Răsăritene: civism național și reacții imperiale”, organizat de Universitatea „Valahia”, Ambasada Republicii Lituania în România și Asociația Română pentru Studii Baltice și Nordice, ambasadorul Lituaniei la București, Excelența Sa Arvydas Pocius, a avut o întâlnire cu pre- ședintele Consiliului Județean Dâmbovița. În cadrul acesteia, s-a discutat despre oportunitățile de colaborare economică, culturală și științifică dintre Lituania și Dâmbovița. Președintele CJD i-a vorbit Excelenței Sale despre cele mai importante obiective ale județului și și-a manifestat dorința de cooperare cu unități administrativ teritoriale din această țară baltică, dar și speranța că vizita în județ a ambasadorului lituanian reprezintă începutul unor bune relații cultural științifice și investiționale.

„Privim cu interes la Lituania, pentru că este o țară care stă mai bine decât noi în anumite zone, este membră a zonei Euro, membră a Spațiului Schengen, lucruri la care noi aspirăm, o dezvoltare economică printre cele mai bune din Europa, cu un mediu de afaceri apreciat ca fiind foarte prielnic și cu o dezvoltare industrială foarte bună. Din această perspectivă, sigur că realizarea de relații economice, științifice, culturale reprezintă pentru noi o prioritate. Să sperăm că această vizită reprezintă doar primul pas, că s-a spart gheața și că va reveni la Târgoviște și vom pune bazele unei colaborări avantajoase pentru ambele părți”, a declarat la finalul întâlnirii președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Ambasadorul Lituaniei la București a arătat deschidere pentru o viitoare colaborare cu județul Dâmbovița și a profitat de ocazie pentru a face „lobby” turistic și a-i convinge pe români și implicit pe dâmbovițeni să aleagă Lituania ca destinație de vacanță în sezonul estival.

„Lituania și România au foarte multe lucruri în comun în istorie, pentru că noi am fost victime în anii 1939-1940 ale Pactului Molotov, când țările baltice și-au pierdut independența... Slavă Domnului, avem mai mult de 25 de ani de când ne-am recâștigat independența și relațiile diplomatice au fost restabilite. La nivel politic, relațiile dintre Lituania și România sunt foarte bune, ambele sunt țări membre al Uniunii Europene, facem parte din aceeași familie, iar țările noastre lucrează umăr la umăr. (...) Amândouă țările sunt membre NATO, suntem pe flancul estic al NATO, avem aceleași motive de îngrijorare dacă privim în partea de est. Sper că oameni de afaceri din Lituania vor veni în acest județ”, a declarat la Târgoviște Excelența Sa Arvydas Pocius, ambasadorul republicii Lituania în România.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Alarmă la granițele României
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate la Târgoviște
Protocol de colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri
Înscrierea la școli și grădinițe, în vizorul primarului Târgoviștei
Duo acrobatic din Finlanda, apreciat de public
Victoria electorală în Dâmbovița
Reabilitarea Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” se apropie de final
Lucrări intense la Grădinița „Prichindel” din Pucioasa
Titus Corlățean: PSD-PNL a câștigat alegerile în Diaspora și Moldova
Prima porțiune de asfalt pentru refacerea DJ 712 Târgoviște - Pucioasa


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale