Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.09.2016 00:25

Liderii sindicali dâmbovițeni, îngrijorați de situația creată


A A

Salarii mai mici pentru personalul auxiliar din învățământ

Salarii mai mici pentru personalul auxiliar din învățământ

❚ Intrarea în vigoare, la 1 august a.c., a Ordonanței nr. 20/2016 a stârnit nemulțumiri în rândul celor afectați ❚ „Prin intervenția Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-au făcut demersuri la ministerele Muncii și Educației și s-a obținut promisiunea de modificare a Metodologiei de aplicare într-un interval de 60 de zile”, a declarat prof. Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU

 


 

Salariile personalului auxiliar din învățământul preuniversitar au fost diminuate cu câteva sute de lei după intrarea în vigoare, la 1 august a.c., a Ordonanței nr. 20/2016, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul celor afectați. Potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, de la nivelul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLÎ) din România s-au făcut demersuri pentru corectarea Metodologiei, atât la Ministerul Educației Naționale - la ministrul Mircea Dumitru, cât și la Ministerul Muncii - la ministrul Dragoș Pâslaru, pentru a corecta problema apărută în modul de calcul. „De aici, de la acest nivel, s-a primit promisiunea că nici un salariu din învățământ nu va fi micșorat, pentru că se va modifica metodologia de calcul”, a declarat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

Acesta a spus că măsura ce decurge din Ordonanța de Guvern nr. 20/2016 afectează la nivel de județ, ca și în țară, o mare parte din personalul auxiliar, secretar șef și contabil șef, din școlile județului, dar numai acolo unde numărul de clase este mai mic de 30.

„Este, desigur, o situație ce a stârnit mare nemulțumire în rândul personalului din respectivele instituții de învățământ. De aceea, Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița organizează o analiză cu reprezentanții sindicali din teritoriu privind cazurile concrete ce cad sub incidența Ordonanței 20/2016, după care se va discuta și cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Un lucru este însă cert. Prin intervenția Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-au făcut demersuri la ministerele Muncii și Educației, s-a discutat cu miniștrii Dragoș Pâslaru și Mircea Dumitru și s-a obținut promisiunea de modificare a Metodologiei de aplicare a Ordonanței nr. 20/2016, prin angajarea Ministerului Educației Naționale în elaborarea unei noi Metodologii de aplicare într-un interval de timp de 60 de zile. A fost un pas important făcut în direcția corectării situației din învățământ”, a explicat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

„În termen de 60 de zile va trebui, astfel, să fie elabortă o nouă Metodologie de aplicare a Ordonanței 20/2016. Este câștigul pe care noi l-am obținut pentru colegii noștri care au fost afectați”, a adăugat liderul sindical Emil Poamă, care și-a exprimat speranța că tot ce s-a promis va fi și respectat înainte să apară o criză.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale