Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.04.2024 00:14

În legislatura 2024-2028,


A A

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere

La începutul lunii aprilie a avut loc adunarea generală ordinară a Academiei Oamenilor de Știință din România – Filiala Târgoviște (Academy of Romanian Scientists), la sediul filialei, din  clădirea  Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște (ICSTM-UVT).

În cadrul acestei întruniri au avut loc alegerile pentru legislatura 2024-2028, în urma cărora au fost aleși, în unanimitate: prof. univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU – membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România - Secția de Științe Fizice (SF-AOȘR), membru fondator și director de onoare al ICSTM-UVT, în calitate de președinte al filialei, prof. univ. dr. Marius Petrescu - membru corespondent al AOȘR- Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologice - vicepreședinte și prof. univ. dr. Cristinel MORTICI – membru corespondent al AOȘR - Secția de Științe Matematice - secretar științific.

Ședința Adunării Generale a membrilor Filialei AOȘR din Târgoviște s-a desfășurat în prezența doamnei vicepreședinte a Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. ing. Doina BANCIU  și a domnului vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România, prof. univ. dr. CS I dr. Doru-Sabin DELION, care au apreciat în mod deosebit activitățile realizate în cadrul Filialei Târgoviște, menționând că AOȘR este un colaborator activ al Universității „Valahia” din Târgoviște și al institutului universității, contribuind astfel  la viața științifică a județului Dâmbovița și la recunoașterea internațională.

 Președintele Filialei Târgoviște, prof. univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU, a prezentat obiectivele fundamentale ale planul managerial, bazate pe viziunea și experiența membrilor biroului de conducere propus, dar și a tuturor membrilor filialei. De asemenea, s-a vorbit despre creșterea vizibilității Filialei Târgoviște a AOȘR, prin organizarea de activități științifice, conferințe naționale și internaționale, seminarii științifice organizate în parteneriat, dezbateri științifice pe tematici actuale, materializate prin publicarea de lucrări științifice în reviste cotate ISI/BDI și cărți/capitole de specialitate în edituri de prestigiu național și internațional.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Daruri pentru copiii din unitățile de învățământ
„Povestea iei”
Titularizarea fără examen a profesorilor suplinitori
Examenul de Bacalaureat a început pentru 3080 de elevi
Angajarea elevilor și studenților pe perioada vacanței
Mijlocitorul veșnic al mântuirii noastre
„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor
85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
Cadrele didactice primesc o majorare salarială de 7%
Festivalul BABEL XII - conexiuni și inedit


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale