07.09.2016 00:25

Salarii mai mici pentru personalul auxiliar din învățământ

Salarii mai mici pentru personalul auxiliar din învățământ
Galerie foto

❚ Intrarea în vigoare, la 1 august a.c., a Ordonanței nr. 20/2016 a stârnit nemulțumiri în rândul celor afectați ❚ „Prin intervenția Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-au făcut demersuri la ministerele Muncii și Educației și s-a obținut promisiunea de modificare a Metodologiei de aplicare într-un interval de 60 de zile”, a declarat prof. Emil Poamă, liderul SLÎ Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU

 


 

Salariile personalului auxiliar din învățământul preuniversitar au fost diminuate cu câteva sute de lei după intrarea în vigoare, la 1 august a.c., a Ordonanței nr. 20/2016, lucru care a stârnit nemulțumiri în rândul celor afectați. Potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, de la nivelul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLÎ) din România s-au făcut demersuri pentru corectarea Metodologiei, atât la Ministerul Educației Naționale - la ministrul Mircea Dumitru, cât și la Ministerul Muncii - la ministrul Dragoș Pâslaru, pentru a corecta problema apărută în modul de calcul. „De aici, de la acest nivel, s-a primit promisiunea că nici un salariu din învățământ nu va fi micșorat, pentru că se va modifica metodologia de calcul”, a declarat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

Acesta a spus că măsura ce decurge din Ordonanța de Guvern nr. 20/2016 afectează la nivel de județ, ca și în țară, o mare parte din personalul auxiliar, secretar șef și contabil șef, din școlile județului, dar numai acolo unde numărul de clase este mai mic de 30.

„Este, desigur, o situație ce a stârnit mare nemulțumire în rândul personalului din respectivele instituții de învățământ. De aceea, Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița organizează o analiză cu reprezentanții sindicali din teritoriu privind cazurile concrete ce cad sub incidența Ordonanței 20/2016, după care se va discuta și cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Un lucru este însă cert. Prin intervenția Federației Sindicatelor Libere din Învățământ s-au făcut demersuri la ministerele Muncii și Educației, s-a discutat cu miniștrii Dragoș Pâslaru și Mircea Dumitru și s-a obținut promisiunea de modificare a Metodologiei de aplicare a Ordonanței nr. 20/2016, prin angajarea Ministerului Educației Naționale în elaborarea unei noi Metodologii de aplicare într-un interval de timp de 60 de zile. A fost un pas important făcut în direcția corectării situației din învățământ”, a explicat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

„În termen de 60 de zile va trebui, astfel, să fie elabortă o nouă Metodologie de aplicare a Ordonanței 20/2016. Este câștigul pe care noi l-am obținut pentru colegii noștri care au fost afectați”, a adăugat liderul sindical Emil Poamă, care și-a exprimat speranța că tot ce s-a promis va fi și respectat înainte să apară o criză.