Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.04.2024 00:20

La Târgoviște, eveniment unic, ajuns la cea de-a 25-a ediție,


A A

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște

*Cu participarea covârșitoare a oamenilor și solemnitatea unică a evenimentului, Calea Luminii va străbate din nou Catedrala Mitropolitană, Piața Mihai Viteazul și bulevardul Regele Carol I

 

Primăria Târgoviște a anunțat că și în acest an, tradiționala Cale a Luminii va lumina orașul în seara de joi din Săptămâna Mare. În cadrul unei conferințe de presă, organizatorii au oferit detalii despre cea de-a 25-a ediție a acestui eveniment. Printre cei prezenți s-au numărat primarul Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și inițiatorul și promotorul evenimentului, profesorul Mihai Șerbănescu și Vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu. Cu participarea covârșitoare a oamenilor și solemnitatea unică a evenimentului, Calea Luminii va străbate din nou Catedrala Mitropolitană, Piața Mihai Viteazul și bulevardul Regele Carol I. Aprinderea candelelor va începe după ora 18:30.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște: „Se apropie Sărbătorile Pascale, iar în Târgoviște sunt o serie de evenimente foarte frumoase. (...) Așa cum se întâmplă de aproximativ 25 de ani, în Joia Mare, la Târgoviște, va fi organizată Calea Luminii. Este un eveniment unic, care se încadrează în această pleiadă de sărbători Pascale și care vine să pună municipiul Târgoviște pe harta României în ceea ce înseamnă evenimente distincte, evenimente foarte frumoase la care participă întreaga comunitate. Ne bucurăm că această inițiativă a maestrului Mihai Șerbănescu a fost îmbrățișată și de către administrația publică locală și ar trebui să oferim comunității târgoviștene, comunității dâmbovițene un eveniment aparte”.

Vicarul eparhial, Ionuț Ghibanu: „Joi vom săvârși Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, începând cu ora 17:30, iar la ora 20:30, vom fi cu toții în fața Catedralei Mitropolitane pentru a aprinde lumânările din fața Catedralei și pe cele care ne vor conduce spre Piața Mihai Viteazul, primul întregitor de neam și de țară, al cărui cap odihnește într-o așteptare a învierii la Mănăstirea Dealul. Aș dori să mai anunț că și în acest an, cu binecuvântarea Prea Fericitului Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Părinte și Mitropolit Nifon va ajunge la Târgoviște lumina sfântă de la Ierusalim, sâmbătă noapte, când vă invităm pe toți să participați la slujba Învierii, care va începe la ora 12 noaptea”.

Prof. Mihai Șerbănescu: „O lumină a noastră parcurge timpul de sute de mii de ani. Suntem acum aici, ne schimbăm materia, dar lumina rămâne aceeași și peste sute de ani. De câte ori este Calea Luminii, deasupra Târgoviștei se întâmplă un alt eveniment, pentru că mii de oameni vin și cu reverență, îngenunchează și aprind, așa cum vor fi anul acesta, peste 6000 de candele”.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale