Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.04.2024 00:16

De mâine, pentru limbile germană și rusă,


A A

Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște

Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște

Ștefan Khalil


Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Liceul de Arte „Bălașa Doamna" Târgoviște se pregătesc să găzduiască două evenimente majore de înaltă competiție lingvistică. În perioada 23-26 aprilie 2024, va avea loc Olimpiada Națională de limba germană modernă și Olimpiada Națională de limba rusă modernă.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de limba germană modernă a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, în Amfiteatrul Liceului de Arte "Bălașa Doamna". Următoarea festivitate, dedicată Olimpiadei Naționale de limba rusă modernă, va avea loc mâine, 23 aprilie 2024, la ora 17:00, tot în Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna".

Competițiile reprezintă o ocazie pentru elevi să-și demonstreze competențele lingvistice, creativitatea, precum și inteligența lingvistică și competențele sociale și civice. Festivitatea de premiere pentru ambele olimpiade va avea loc în data de 26 aprilie 2024, la ora 9:00, în același Amfiteatru.

La Olimpiada Națională de limba germană modernă vor participa 120 de elevi, în timp ce la Olimpiada Națională de limba rusă modernă, 39 de elevi. Aceștia vor fi însoțiți de profesorii lor din județele participante.

Dâmbovița va fi reprezentată la etapa națională a Olimpiadei Naționale de limba germană modernă de o elevă a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu" din Târgoviște, care va avea ocazia să concureze alături de colegi din întreaga țară pentru a-și demonstra aptitudinile lingvistice.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Examen de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”
Metodologia de înscriere în clasa a IX-a pentru elevii premianți
Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Dorul toxic după imperiul defunct (II)

Așa cum hoțul strigă hoții, în cazul individului reinstalat după cum au vrut mușchii săi pe tronul de la Kremlin, s-ar putea spune, cu evidentă putere a adevărului, parafrazând, că, ucigașul strigă ucigașii. Și ca să-i iasă sinistra pasență și-a pus la bătaie propaganda de sorginte bolșevică să inventeze niște…... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale