Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.04.2024 00:13


A A

Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie

În mijlocul Postului Mare, a cincea duminică aduce în fața credincioșilor prilejul de a reflecta asupra vieții și mărturiei Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca. Călătoria sa spirituală impresionantă, conturată în secolul al IV-lea rămâne un reper al curajului și al hotărârii de a urma calea mântuirii în ciuda întunericului păcatului.

Viața tânără a Sfintei Maria, caracterizată inițial de păcate și desfrânare, a fost transformată printr-un act de har divin și de hotărâre personală. Îndrumată de dorința de a se închina Sfintei Cruci la Ierusalim, Maria Egipteanca experimentează o revelație în fața bisericii, forțând-o să se confrunte cu propriile greșeli și să-și asume un angajament radical față de Dumnezeu.

Renunțarea la păcate și căutarea mântuirii dobândește o semnificație profundă și urgentă într-o lume în zdruncinare, iar aceste alegeri spirituale nu sunt doar acte de credință, ci și metode esențiale pentru a îndrepta și influența aspectele concrete ale existenței noastre de zi cu zi.

Maria Egipteanca devine astfel o persoană emblematică a luptei împotriva păcatului și a căutării mântuirii, arătând că nicio stare de păcat nu este fără de speranță, iar drumul către Dumnezeu poate începe oricând și oriunde. Într-o lume în care tentațiile de tot felul sunt numeroase, exemplul ei oferă nădejdea că orice suflet poate găsi calea către har și mântuire prin hotărâre și smerenie.

Postul ne oferă, prin pilda vieții Sfintei Cuvioasa Maria Egipteanca, principiile spirituale care pot intersecta aspectele cotidiene ale vieții noastre și ne oferă o perspectivă complexă și echilibrată asupra rolului credinței în gestionarea responsabilităților noastre.

 Folosind exemplul vieții Sfintei Maria Egipteanca evidențiem puterea transformătoare a hotărârii de a renunța la păcat și de a căuta mântuirea, o mântuire accesibilă oricărui suflet însetat după Dumnezeu.

 

Pr. Stoica Silviu Ionel-Parohia TeișComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Elevi în focurile Evaluării Naționale
328 de locuri de muncă disponibile
Programul „Masă caldă” ajunge la șase școli din județul Dâmbovița
Licee reorientate către învățământul profesional
Cunoașterea lui Hristos cel înviat, fundament al credinței
O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale