Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
03.02.2023 00:12
În industria Târgoviștei și a județului…
Salariații - pensionari, fenomenul care ia amploare

*,,Acum tinerii când vin sunt speriați de zgomotele industriale, de utilaje, de complexitatea utilajelor și sunt foarte mulți care pleacă destul de repede’’ *,,Școala întinde o mână, cu învățământul acesta dual- profesional, dar nu există suficientă atracție pentru tineri în mediul industrial, din nefericire’’
Industria nu este atractivă pentru tineri! Este problema principală cu care se confruntă agenții economici de pe Platforma industrială a municipiului Târgoviște, și nu numai, care sunt nevoiți să-și desfășoare activitatea cu salariații – pensionari care au avantajul de a avea două surse de venit și de a trăi mai bine. Președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu ne-a declarat că tinerii vin mai mult în vizită prin unitățile de producție, se uită și pleacă foarte repede speriați de zgomotele din industrie, de utilajele mari dar și de complexitatea lor. Liderul de sindicat recunoaște că nici salariul de început nu îi motivează pe tineri să rămână, motiv pentru care aleg munca ușoară și necalificată din Occident, unde câștigă mai mult decât un calificat în România.
„Nu există pericolul unor disponibilizări pe zona industrială. Dimpotrivă, peste tot ar trebui să mai angajeze. Oameni buni și calificați nu prea mai găsești, trebuie să-i iei și să-i califici la locul de muncă, să angajezi programe de formare la locul de muncă. Este destul de complicat, asta este o hibă a sistemului din România. Tinerii vin și pleacă foarte repede, mai ales în zona de industrie, când văd utilaje mari și zgomote, hale de producție nu-și văd viitorul proiectat într-o astfel de situație. Să știți că vin, dar pleacă. Avem noroc cu pensionarii, pentru că sunt foarte mulți salariați care își îmbunătățesc nivelul de trai pentru că primesc și pensie și salariu. Oamenilor le convine, la fel și angajatorului pentru că rămâne în continuare un om care se pricepe, dar pe zona de tineri… este o mare problemă. Să știți că și chestia cu învățământul dual, cu școli profesionale… nu sunt atrași tinerii, pentru că principalul obiectiv al unui tânăr care nu își permite sau nu are de gând să facă studii superioare este să câștige cât mai repede bani și cât mai mulți, iar România nu oferă acest privilegiu. Și dacă te duci în industrie să lucrezi pe 3000 de lei, în condiții de industrie, tânărul acela are și alte opțiuni. Dacă acum 30 de ani nu aveai alte opțiuni și trebuia să te obișnuiești cu gândul că acela îți este locul de muncă și de acolo te pensionezi, era o chestie aproape naturală. Acum nu mai este așa”, a semnalat președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Dâmbovița, în Programul Național pentru perdele forestiereInvestiții de amploare pentru infrastructura sportivă
Acțiune amplă de împădurire în zona Moreni
„Noi am schimbat niște legi prin România”
Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului
„Administrația locală trebuie să se implice în atragerea investitorilor în această zonă”
Pensionarii nu renunță la lupta pentru majorarea pensiilor
Sindicatele cer să revină la ședințele CA din cadrul ROMARM
Promovarea campaniei naționale de împăduriri 2022 – 2026, finanțate prin PNRR!
Țara se îndreaptă într-o direcție bună din punct de vedere economic
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
