Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.07.2024 00:17

Pentru că uzina duce în „cârcă” niște datorii istorice


A A

Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă

Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă

*„Dacă soluția ar fi privatizarea, pentru asta trebuie să i se șteargă cele 70 milioane de lei datoria pe care o are Automecanica Moreni”

 

Este foarte greu pentru Uzina Automecanica Moreni să se privatizeze pe modelul Automecanica  Mediaș, cumpărată recent de Rheinmetall care a preluat 72,5% din acțiunile societății, a declarat liderul de sindicat morenar, Constantin Bucuroiu. Dacă ar exista o astfel de soluție pentru Automecanica Moreni, privatizarea acesteia nu s-ar putea face decât prin ștergerea datoriilor istorice pe care uzina le duce în cârcă, lucru cam greu de făcut, dar nu imposibil.

,,Eu i-am spus și ministrului Economiei că dacă șansa, soluția  ar fi privatizarea, pentru asta trebuie să i se șteargă cele 70 milioane de lei datoria pe care o are Automecanica Moreni. Numai în acest caz ar deveni atractivă la privatizare. Vă dați seama că nimeni nu se bagă pe o societate cu datorii... S-a creat acea structură pentru societățile din sectoarele speciale din industria de apărare care poate să le preia cu datorii cu tot, să la curețe și după aceea să le scoată la privatizare. Există și în gândirea noastră că soluția asta ar fi. Această structuă poate să facă din Automecanica Moreni o societate atractivă care să poată fi cumpărată. Automecanica Moreni, în 2002, când s-au înființat, prin hotărâre de guvern, parcurile industriale nu avea niciun leu datorie. Atunci se spunea că acolo unde se fac parcuri industriale se șterg datoriile. Automecanica Moreni a pierdut jumătate din patrimoniu, jumătate din infrastructura pe care o avea, și nu a primit absolut nimic la schimb. A fost o lovitură din care Automecanica nu a avut decât de pierdut. Lucrul acesta a costat-o și după aceea, pentru că  i-a fost greu să mai revină, mai ales pe fondul celor 10-15 ani care au urmat fără contracte și comenzi. Asta a fost lovitura dură pentru Automecanica Moreni. Mediaș a fost o societate care a fost privatizată, ea acum a fost cumpărată de nemți de la un patron român. E cu totul altceva, față de noi”, ne-a declarat liderul de sindicat Constantin Bucuroiu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Energia electrică, asigurată prin panouri fotovoltaice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale