Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.07.2024 00:12

Semnal tras de președintele CECCAR Dâmbovița, Raluca Mihaela Mircea:


A A

„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”

„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”

*Implementarea e-TVA a fost ultima „găselniță” care i-a înfuriat rău pe contabili, motiv pentru care Ministerul de Finanțe a amânat aplicarea

 

Raluca Mihaela Mircea, președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) - filiala Dâmbovița a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că problema principală  cu care se confruntă  contabilii din țara noastră este schimbarea continuă a legislației din domeniu, fenomen  care pur și simplu îi bulversează pe toți cei implicați în această activitate, contabili, antreprenori, tot mediul de afaceri.

„Schimbarea legislației este marea durere. Codul fiscal care se schimbă de sute de ori pe an, poate uneori sunt zeci de modificări pe lună. Vorbesc de schimbările legislative care sunt de la zi la zi, de la lună la lună care efectiv ne copleșesc. Eu am numit colegii mei super-eroi, în adevăratul sens al cuvântului, și aduc aici ca exemplu o perioadă tristă pentru noi, pandemia, în care toată lumea a vorbit de eroii medici, dar nimeni nu a pomenit de eroii contabili care au făcut front comun, care nu au dormit efectiv nopțile ca să salveze firmele de la faliment, pentru că disperarea a fost generală, dar cea mai mare a fost a antreprenorilor care nu-și mai vedeau afacerile viabile”, a declarat președintele Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România - filiala Dâmbovița, Raluca Mihaela Mircea în cadrul unei conferințe de presă.

Ultima ,,găselniță’’ care i-a supărat foarte tare pe contabili a fost e-TVA , procedură pe care Ministerul de Finanțe vroia să o implementeze acum în plin sezon al concediilor. În goana după reducerea deficitului bugetar, după încasări cât mai urgente la buget  și reducerea evaziunii, statul a început să conceapă  tot felul de mecanisme care mai mult bulversează mediul de afaceri, decât să-l ajute. Revolta contabililor i-a determinat pe cei de la Ministerul de Resort să amâne implementarea e-TVA, abordare care, în opinia specialiștilor, va genera costuri și birocrație suplimentare pentru companii. De asemenea, contabilii sunt sceptici în ceea ce privește creșterea încasărilor la buget în urma acestei măsuri.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Energia electrică, asigurată prin panouri fotovoltaice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale