Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.07.2024 00:13

Sătui de ordonanțe de urgență emise noaptea și aplicate ziua,


A A

Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”

Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”

*„Toate măsurile acestea, chiar dacă aparent aduc, prin amenzi, venituri la buget, vor distruge economia. Este trist!”, ne-a declarat ieri Marijana Buta, vicepreședinte CECCAR Dâmbovița

 

Prin măsurile fiscale pe care le iau în goana de a aduce cât mai mulți bani la bugetul statului, guvernanții au reușit să-i scoată în stradă și pe contabili! Aceștia au protestat ieri în Piața Victoriei, dar și în alte orașe din țară, alături de antreprenori, de experții contabili și de toți profesioniștii din domeniu împotriva măsurilor fiscale adoptate de guvern fără consultare publică, măsuri care au impact asupra întregii societăți, punând în pericol economia țării.

Manifestarea intitulată „Fără haos în legislația fiscală” a avut loc ieri în Piața Victoriei, după care protestatarii au plecat în marș pe Calea Victoriei, spre ANAF și Ministerul Finanțelor. Protestatarii cer factorilor decidenți eliminarea E-TVA și oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanțe de urgență emise noaptea și aplicate ziua. Marijana Buta, vicepreședinta CECCAR Dâmbovița ne-a declarat ieri că profesioniștii din județ sunt alături de colegii de la nivel național.

„Sunt prea dese aceste măsuri. Nu ar fi nicio problemă dacă este spre binele lucrurilor dar acum ne-au transformat în jandarmi ai fiscului. Pe lângă faptul că suntem jandarmi ai fiscului sunt măsuri neconstituționale. Dacă furnizorul meu nu-și îndeplinește obligațiile și eu client mi le îndeplinesc sunt și eu amendat, ceea ce nu este normal. Niciodată nu ne-au consultat înainte de a introduce aceste măsuri. Nu neapărat trebuie să ne consulte pe noi, trebuie să-și angajeze oameni de specialitate. Sunt disperați să facă rost de bani și atunci amendează fără discernământ pe toată lumea. De fapt și de drept în loc să facă măsuri fiscale de impulsionare a activității economice, vedeți că toate măsurile acestea, chiar dacă aparent aduc, prin amenzi, venituri la buget, vor distruge economia. Este trist! Nu se poate ca niște guvernanți să nu judece spre binele economic. O perioadă de criză nu poate fi depășită decât printr-o perioadă de consum mărit. Nu poți să mărești consumul distrugându-i pe toți, ci dându-le voie să trăiască”, ne-a declarat ieri Marijana Buta, vicepreședinte CECCAR Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor
Energia electrică, asigurată prin panouri fotovoltaice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale