Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.01.2022 00:18

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște,


A A

Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor

Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște a marcat, vineri, 21 ianuarie 2022,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împlinirea celor 163 de ani de la Unirea Principatelor, eveniment împlinit la 24 ianuarie 1859, odată cu alegerea Domnitorului Moldovei, Alexandru Ioan Cuza și ca Domnitor al Țării Românești.

Cu acest prilej, elevii clasei a VII-a, coordonați de către domnul Alexandru Stancu, profesor de Istorie, au susținut o activitate educațională ce a constat din prezentarea, prin intermediului programului PowerPoint, a evenimentului Unirii și din vizionarea scenetei Moș Ion Roată și Cuza (Povestea Unirii Principatelor Române). Apoi, elevii de liceu, sub îndrumarea doamnei Prof. Luminița Miloiu și a doamnei Prof. Ionela Bucăloiu, au participat la un concurs organizat între clase, pe tema evenimentului, prin intermediul Google Forms. Pentru a oferi elevilor posibilitatea unui dialog pe tema modernizării Statului Român doamna Prof. Luminița Miloiu a realizat o prezentare PowerPoint, cu tema „Unirea Principatelor Române și drumul către modernizare".

Activitatea desfășurată în cadrul Seminarului a avut drept scop cunoașterea principalelor evenimente care au dus la Unirea Principatelor, personalitățile implicate, rolul lor și acțiunile întreprinse de acestea, precum și promovarea valorilor și a tradițiilor specifice poporului român.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale