24.01.2022 00:18

Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor

Eveniment educațional dedicat Unirii Principatelor
Galerie foto

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur" din Târgoviște a marcat, vineri, 21 ianuarie 2022,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împlinirea celor 163 de ani de la Unirea Principatelor, eveniment împlinit la 24 ianuarie 1859, odată cu alegerea Domnitorului Moldovei, Alexandru Ioan Cuza și ca Domnitor al Țării Românești.

Cu acest prilej, elevii clasei a VII-a, coordonați de către domnul Alexandru Stancu, profesor de Istorie, au susținut o activitate educațională ce a constat din prezentarea, prin intermediului programului PowerPoint, a evenimentului Unirii și din vizionarea scenetei Moș Ion Roată și Cuza (Povestea Unirii Principatelor Române). Apoi, elevii de liceu, sub îndrumarea doamnei Prof. Luminița Miloiu și a doamnei Prof. Ionela Bucăloiu, au participat la un concurs organizat între clase, pe tema evenimentului, prin intermediul Google Forms. Pentru a oferi elevilor posibilitatea unui dialog pe tema modernizării Statului Român doamna Prof. Luminița Miloiu a realizat o prezentare PowerPoint, cu tema „Unirea Principatelor Române și drumul către modernizare".

Activitatea desfășurată în cadrul Seminarului a avut drept scop cunoașterea principalelor evenimente care au dus la Unirea Principatelor, personalitățile implicate, rolul lor și acțiunile întreprinse de acestea, precum și promovarea valorilor și a tradițiilor specifice poporului român.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei