Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.04.2023 00:18

Ieri, subiect arzător abordat în ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice:


A A

Recalcularea pensiilor, în colimatorul pensionarilor

Recalcularea pensiilor, în colimatorul pensionarilor

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că foarte mulți pensionari nu știu de unde să-și ia adeverințele care atestă unde au lucrat și grupa pe de muncă pe care o au

 

În Sala Mihai Viteazul (Sala Mică) a instituției Prefectului Dâmbovița, ieri, 26 aprilie, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Subiectul principal al întâlnirii a vizat recalcularea pensiilor de către Casa Județeană de Pensii Dâmbovița

Astfel, directorul Casei Județene de Pensii, Toni Ciprian Mihai, a oferit mai multe detalii despre evaluarea dosarului de pensii. Acesta a punctat faptul că personalul angajat din cadrul instituției sale lucrează intens pentru recalcularea pensiillor.

„În prima etapă, au fost evaluate 32.632 de dosare, inclusiv dosare de urmași, un număr de 479 de dosare lucrate. În etapa a doua am avut un număr de 52.157 de dosare evaluate în legea 3/1997, unde au fost incluse 7.180 de dosare de urmaș și au fost finalizate 28.052 de dosare. Încercăm să grăbim operațiunea de recalculare a pensiilor. Nu pot da un termen exact, avem personal sub contract pe perioadă determinată, care își închei activitatea pe 31 august 2023. În cazul în care nu vom termina recalcularea pensiilor, operațiunea va fi continuată de personalul angajat pe perioadă nedeterminată” , a declarat directorul Casei Județene de Pensii Dâmbovița, Toni Ciprian Mihai.

Spre finalul ședinței, Dobra Napoleon, reprezentantul pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, a ridicat problema spațiului pentru arhivă pe care trebuie să o aibă salariații de la  unitățile din municipiu, oferind ca exemplu Mondo Trans, unde arhiva a fost mutată într-o cameră imposibil de pătruns și nu are nimeni acces.

Tot în cadrul întrunirii de ieri, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că foarte mulți pensionari nu știu de unde să-și ia adeverințele care atestă unde au lucrat și grupa pe de muncă pe care o au. La ședință, din partea Prefecturii Dâmbovița a participat prefectul, Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Linia verde pentru consulate: o necesitate”
„Linia verde pentru consulate: o necesitate”
AUR Dâmbovița și-a intensificat acțiunile politice
„Reforma fiscal-bugetară, crucială pentru stabilitatea financiară a țării”
Legea plăcilor comemorative, trecută prin „furcile caudine” legislative
„Ziua Victoriei Revoluției de la 1848 și a Democrației Românești”
„Noi facem coaliție doar cu românii”
PSD Dâmbovița a sunat adunarea pentru alegerile din 2024
Secretarul general adjunct al NATO, în vizită „surpriză” la Automecanica și Mija
Achiziție de trenuri pe bază de hidrogen pe ruta București - Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Solidaritatea europeană

Uniunea Europeană este o construcție colectivă, iar solidaritatea este una dintre valorile însușite încă de la început, în anii 50. Solidaritatea a stat și la baza deschiderii Vestului către Europa de Est după fantasticul an 1989, iar după un proces birocratic și de durată s-a înfăptuit reunificarea continentului.

Normal, există încă țări în Europa care nu fac... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale