27.04.2023 00:18

Recalcularea pensiilor, în colimatorul pensionarilor

Recalcularea pensiilor, în colimatorul pensionarilor
Galerie foto

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că foarte mulți pensionari nu știu de unde să-și ia adeverințele care atestă unde au lucrat și grupa pe de muncă pe care o au

 

În Sala Mihai Viteazul (Sala Mică) a instituției Prefectului Dâmbovița, ieri, 26 aprilie, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Subiectul principal al întâlnirii a vizat recalcularea pensiilor de către Casa Județeană de Pensii Dâmbovița

Astfel, directorul Casei Județene de Pensii, Toni Ciprian Mihai, a oferit mai multe detalii despre evaluarea dosarului de pensii. Acesta a punctat faptul că personalul angajat din cadrul instituției sale lucrează intens pentru recalcularea pensiillor.

„În prima etapă, au fost evaluate 32.632 de dosare, inclusiv dosare de urmași, un număr de 479 de dosare lucrate. În etapa a doua am avut un număr de 52.157 de dosare evaluate în legea 3/1997, unde au fost incluse 7.180 de dosare de urmaș și au fost finalizate 28.052 de dosare. Încercăm să grăbim operațiunea de recalculare a pensiilor. Nu pot da un termen exact, avem personal sub contract pe perioadă determinată, care își închei activitatea pe 31 august 2023. În cazul în care nu vom termina recalcularea pensiilor, operațiunea va fi continuată de personalul angajat pe perioadă nedeterminată” , a declarat directorul Casei Județene de Pensii Dâmbovița, Toni Ciprian Mihai.

Spre finalul ședinței, Dobra Napoleon, reprezentantul pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, a ridicat problema spațiului pentru arhivă pe care trebuie să o aibă salariații de la  unitățile din municipiu, oferind ca exemplu Mondo Trans, unde arhiva a fost mutată într-o cameră imposibil de pătruns și nu are nimeni acces.

Tot în cadrul întrunirii de ieri, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că foarte mulți pensionari nu știu de unde să-și ia adeverințele care atestă unde au lucrat și grupa pe de muncă pe care o au. La ședință, din partea Prefecturii Dâmbovița a participat prefectul, Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu.

 

 

Ștefan Khalil