Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.02.2024 00:17

Sindicaliștii au reușit să pună lucrurile la punct la Autoritatea Vamală din Portul Constanța


A A

Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște

Victorie sindicală pentru salariații Erdemir Târgoviște

*„După protestul nostru nu s-au mai oprit garanții suplimentare și s-a respectat legea”

 

Trist, dar adevărat! Multe dintre problemele cu care se confruntă agenții economici își găsesc rezolvarea în urma unor proteste de stradă. O dovadă elocventă în acest sens a fost și cazul salariaților de la Erdemir România Târgoviște care s-au trezit în luna decembrie 2023 că nu-și mai pot continua activitatea din cauza faptului că  li s-au pus taxe și garanții suplimentare pentru materia primă importată care se găsea la acel moment în Portul Constanța, instituția acuzată de abuz fiind Autoritatea Vamală din port.

„Nu este normal să se întâmple așa ceva, nu este normal să îngrădești activitatea unui agent economic doar pentru faptul că tu stat ai nevoie de mai mulți bani la bugetul de stat”, spunea la acel moment liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu... Între timp, lucrurile au revenit la normal la societatea Erdemir Târgoviște, oamenii sunt la muncă, materia primă a ajuns în țară fără taxe și garanții suplimentare... Revolta celor de la Erdemir a avut și urmări în sensul că s-a lăsat cu ceva destituiri pe la instituțiile respective, în urma unor controlale, după cum susține Nicolae Dragodănescu.

„După protestul salariaților de la Erdemir s-a întâmplat ceva în port, cred că s-a întâmplat inclusiv cu conducerea de acolo, cu șeful de la Vamă, pentru că în continuare nu am mai avut probleme în sensul că marfa importată, dar și la următoarele transporturi maritime au fost corect percepute taxele vamale, fără garanții suplimentare... Pentru primul transport care ne-a pus pe jar încă nu au restituit garanțiile date și probabil se vor judeca pentru restituire, pentru că statul român după ce ți-a luat banii cam uită să-i dea înapoi. Dar acolo lucrurile au intrat în normalitate. După protestul nostru nu s-au mai oprit garanții suplimentare și s-a respectat legea... Dacă nu am fi protestat, lucrurile nu se schimbau... Am avut grijă ca, după protestul nostru, articolele, filmările din presa locală, să ajungă la ANAF, la Administrația Portului din Constanța să vadă că nu suntem proștii lor, să vadă că ceva trebuie să se întâmple. Am văzut că au avut loc niște destituiri pe acolo, niște controlale, ceva - ceva s-a întâmplat. Acum lucrurile sunt în regulă la Erdemir, oamenii nu mai sunt stresați, toți oamenii sunt la muncă, toate vapoarele care au ajuns în port au fost descărcate, banda electrotehnică a ajuns la Târgoviște, ne facem treaba. Să ne lase în pace, măcar să ne facem treaba”, a declarat liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„În Parlamentul European nu trebuie să ajungă extremiștii”
„Eu sper să nu avem liste comune și la parlamentare cu PSD”
Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai contează, la vot, poporul român?

Răspunsul la întrebarea din titlu este NU. Și, atunci, pentru ce s-au răzvrătit românii în decembrie 1989 dacă nu pentru, printre altele, dar fundamental, dreptul democratic de a fi ales și de a alege pe cei care pot fi garanții demnității și progresului națiunii? Fără a fi impuși pentru a servi fără crâcnire intereselor oneroase ale străinătății, manipularea, și fățișă, și subliminală, determinând votul.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale