Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.04.2015 00:19

Editorial


A A

Săracul oraș al bogatelor baschetbaliste

Săracul oraș al bogatelor baschetbaliste

COSTIN MIHAI

 


 

O noapte de vis pentru pentru cei de la baschet după victoria superbă din finala finalei de la Sf. Gheorghe, urmată de o zi de coșmar.

Bucuria unui nou titlu câștigat a fost făcută țăndări de bombele care au căzut ieri peste clubul prezidat de Ciprian Iugulescu. Prima riscă să arunce în aer chiar coroana de campioană și să o trimită tocmai la Sf. Gheorghe, adversarul răpus duminică, în decisivul de pe terenul ardelencelor. Ar fi șocant și frustrant ca titlul câștigat pe teren să fie pierdut la masa verde, pe o greșeală de management, condiție în care președintele Ciprian Iugulescu nici măcar nu ar mai trebui să aștepte decizia executivului Primăriei Târgoviște, ci să plece singur, printr-o demisie obligatorie.

Să pierzi campionatul câștigat pe teren, prin muncă și sacrificii, pe o gafă a conducerii clubului, e cea mai mare bătaie de joc la adresa jucătoarelor, a antrenorilor, a suporterilor și mai ales a târgoviștenilor, care finanțează prin banii lor această echipă. Asta o dată, pentru că imediat a apărut o altă lovitură, aplicată chiar de antrenorul care a adus ultimele două titluri la Târgoviște, Dan Fleșeriu.

Ei bine, omul ne-a lăsat baltă, plecând la Atlassib Sibiu. Eu unul nu prea cred în textele astea cu revenirea acasă, lângă familie, de parcă familia nu putea veni lângă Fleșeriu la Târgoviște, la mai puțin de 250 de kilometri de Sibiu. Sunt antrenori care aleg să muncească la mii sau zeci de mii de kilometri depărtare de casă, pe alte continente, numai că Fleșeriu s-ar putea să cunoască mai multe decât noi. Probabil că el știe mai bine de ce a hotărât să părăsească o echipă campioană, cel puțin în acest moment, însă altceva mă surprinde. Că primarul interimar Cristian Stan habar nu avea că antrenorul de la baschet va pleca de la echipă, în schimb cei din club cunoșteau acest lucru de vreo lună.

Oare nu ar fi trebuit să-l informeze în acest sens pe cel care conduce urbea și care a asigurat o finanțare de peste 20 de miliarde lei numai în acest an? Ca o comparație, Istvan Rusz, managerul lui Sepsi, a transmis ieri la Sport Show, emisiunea pe care o moderez la Columna TV, că bugetul echipei sale pe un sezon întreg este de 220.000 de euro, aproximativ 10 miliarde. Despre ce vorbim? Acum vine una și mai tare. Clubul condus de Iugulescu a fost reclamat Tribunalului Arbitral de Baschet de cinci foste jucătoare, pentru neplata unor drepturi salariale, iar una dintre ele, Ivanka Matic, a și primit o decizie favorabilă definitivă.

Informații confirmate de site-ul oficial al FIBA (Federația Internațională de Baschet), care a publicat un document incredibil. Clubul Sportiv Municipal este obligat să-i plătească sârboaicei 30.000 de euro, sumă ce va fi majorată cu o dobândă de 5%, începând cu 9 septembrie 2013. Mai adăugați obligativitatea achitării cheltuielilor de judecată, în cuantum de 3.250 de euro, și vedeți cât datorează CSM-ul lui Iugulescu numai Ivankăi Matic, însă mai sunt pe rol patru reclamații. Unde mai punem că există o decizie BAT și în cazul fostului antrenor grec, George Dikeoulakos, căruia clubul este obligat să-i plătească 104.000 euro. De aici s-a născut interdicția de a mai transfera jucătoare din campionatele străine, de care s-au legat apoi cei de la Sepsi, pe subiectul contestației Porchiei Green.

Se impune să reamintesc și despre procesul pierdut de CSM Târgoviște în speța cu ,,Jurnal de Dâmbovița”, în care a angajat cheltuieli de sute de milioane pentru onorariul unei case de avocatură din București, urmând să achite trustului nostru și banii investiți pentru a fi apărat în instanță. Revin la obligația de plată de peste 30.000 de euro către Ivanka Matic, cu venituri fabuloase pentru un oraș sărac și înglodat în datorii. Sârboaica a ajuns să câștige lunar și 13.500 de euro net, brutul depășind suma de 17.000 de euro. Atenție, vorbim despre salariul pe o singură lună! Departe de mine intenția de a eclipsa în vreun fel performanța echipei de baschet, care și-a adjudecat pe merit un nou trofeu, răzbunându-se pe Sepsi pentru eliminarea din cupă, numai că el trebuie să rămână în vitrina clubului, altfel va fi supărare mare.

Comparând bugetele celor două cluburi, era normal pe undeva ca CSM Târgoviște să iasă în câștig, bucurându-se de o finanțare cu mult mai generoasă, asigurată integral din bani publici. Chiar dacă sunt convins că voi fi atacat dur în zilele care urmează, îmi mențin poziția prin care transmit că nu-i deloc în regulă să plătești o baschetbalistă cu 13.000 de euro pe lună, sumă netă, ținând cont de nevoile urbei, dar și de veniturile celor care trăiesc aici. Sumele sunt oficiale, le puteți verifica accesând site-ul oficial al Federației Europene de Baschet.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de corect la 21.04.2015 18:34

De acord 100% cu d-vstra.Un oras cu atatia someri,cu atatea fabrici inchise,cu atatea probleme sociale,n are cum sa bage 2 milioane de lei intr-o echipa de baschet,fie ea si campioana.Intrebarea e,cum de e lasat acest Iugulescu sa faca ce vrea el in acest oras,cum de nimeni nu-l poate lua la puricat,cum de institutiile abilitate nu-i pot lua toate documentele la verificat.Acest om e tartorul Targovistei ?,daca ar fi banii lui n-ar fi problema dar vorbim de bani publici,intr-o urbe cu mari probleme sociale.Greu de inteles....


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale