Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.11.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță

Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță

Teleguța Chindiei, condusă de Vasile Miriuță, care se îndreaptă spre zona play-off, și așa, destul de încet, nu prea mai are șanse să ajungă acolo. S-a lovit de o buturugă, destul de mare, CS Mioveni, și s-a răsturnat. Toată echipa lui Miriuță a căzut din teleguță. Avariile, care se vor contabiliza după încheierea etapei cu numărul 13, al dracului ghinion (!), se estimează a fi foarte mari.

Este foarte posibil, ca acest incident să schimbe direcția de mers a teleguței, virajul spre play-out fiind... inevitabil. Deși, vina aparține tuturor celor aflați în cotigă, vinovatul principal este cârmaciul. Experimentele lui, modul indolent de a privi spre orizontul care i-a surâs până la limita... îngăduinței și, nu în ultimul rând, lipsa de profesionalism, au provocat acest semi-dezastru. Partida Chindia – CS Mioveni a provocat o durere echivalentă cu cea din meciul retrogradării, cu Voluntari.

Dar, atunci au fost și goluri, și speranțe, până în ultima secundă de joc. Acum, în minutul 40, după golul lui Gogor, un gol pe care nici VAR-ul nu l-ar fi deslușit, și celebrului nostru Turn parcă i se făcuse rușine, se ascundea tot mai mult în întuneric. Îngăduitoarea galerie, și apoi toți cei 2500 de suporteri, au scandat la unison „demisia, demisia!” Decapitată, Chindia se zbătea pe tăietorul călăului din Mioveni, chiar în Cetatea ei. Parcă niciodată nu am simțit o umilință mai mare ca aceasta.

Neputință este cuvântul care trebuie trecut în fața echipei noastre. Uriașii din Colibași au făcut tot ce au vrut pe teren – au marcat, au dominat, au tras de timp, și au câștigat meritat. Sunt mari la propriu, cea mai înaltă echipă pe care am văzut-o până acum în Liga a 2-a, dar și în joc. Zecile de centrări înalte ale Chindiei erau ca niște fleacuri pentru fundașii oaspeților. De ce s-a insistat atât de mult pe ele când, practic, nu exista nicio șansă de izbândă? Amatorismul lui Miriuță s-a văzut încă de la alcătuirea echipei de start.

Iarăși modificări pe posturile fundașilor laterali, iarăși modificări în sistemul de joc și poziționarea liniei de mijloc. Știi că trebuie să marchezi și îl treci pe Golofca pe banca de rezerve, un jucător cu atâta experiență… Dar, este inutil să comentăm toate... neinspirațiile antrenorului târgoviștenilor. E o vorbă: „cum e turcu, și pistolul!”. Nici jucătorii nu s-au arătat mai breji decât Miriuță. Au fost chiar și momente când au evoluat penibil. Nici să paseze nu mai știau și, ați văzut, nici care mai este mingea de joc.

Asta a fost răsturnarea teleguței lui Miriuță. De-acum, Dumnezeu cu mila! Tocmai când se mai adunase ceva public, vine pleașca asta peste Chindia și-i îngheață bruma de speranță înainte de venirea iernii. A fost o seară tristă pe „Eugen Popescu”, neagră și cu lacrimi. Un copil de 6-7 ani, plângea lângă tatăl său, care-i ștergea lacrimile cu eșarfa Chindiei. Am șters și eu o lacrimă cu dosul palmei, și m-am avântat spre casă, pe strada care poartă numele Nicolae Dobrin.

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urban Titu e acum favorită
Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale