Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.09.2022 00:19

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Să salvăm Chindia de la retrogradare!

Să salvăm Chindia de la retrogradare!

COSTIN MIHAI


În cele 13 ediții de prezență în primul eșalon fotbalistic al României, inclusiv acesta, fotbalul târgoviștean a mai trecut prin momente dificile, ca în acest tur de campionat, reușind, în final, să se salveze de la retrogradare. Cu exact 40 de ani în urmă, adică în sezonul 1982-1983, CS-ul ocupa locul 17, penultimul, după 10 etape având 6 puncte, rezultate dintr-o victorie (se acordau 2 puncte) și patru egaluri, celelalte cinci meciuri fiind pierdute.

Clasamentul prezentat de ziarul de specialitate Sportul ne prezintă și un golaveraj de – 8 (6-14). Dar, după etapa a 10-a, târgoviștenii se redresează și ies din zona periculoasă. La vremea aceea, din cele 18 echipe, retrogradau ultimele trei, care erau înlocuite cu liderii celor trei serii ale Diviziei B. Primul eșalon se numea Divizia A. În retur, deja urcase pe la jumătatea clasamentului dar, pe final, alunecă pe locul 14 și rămâne acolo, salvându-se de la retrogradare. Atunci avea o victorie, iar echipele de deasupra aveau tot 6 puncte, FCM Brașov și Poli Timișoara.

Prin această comparație, am vrut doar să arăt că situația de atunci se poate reitera, dacă se dorește cu adevărat salvarea Chindiei de la retrogradare. Pentru că, o spun sincer, mi se pare că nu prea ne mai arde de așa ceva. Acum 40 de ani, județul era condus de primul secretar Pantelimon Găvănescu. Deși omul acela nu prea iubea fotbalul, se interesa în permanență de soarta echipei simbol a Târgoviștei, cum aveam să aflu și din memoriile lui Cornel Dinu. A cedat doar sub presiunea unor generali din anturajul lui Ceaușescu, atunci când i s-a impus acest lucru.

În ziua de azi, nimeni nu-ți mai impune ceva, cel puțin așa gândesc eu, dar, atenție, trebuie multă pasiune pentru a menține o echipă de fotbal în primul eșalon al țării! Pasiune la nivelul organelor de conducere ale municipiului și județului, și profesionalism la conducerea echipei. Oricum, banii sunt ai cetățeanului, suporterului împătimit și supărat în acest moment.

Vedem pe stadioane, și în România, copii care se bucură din tot sufletul pentru echipa lor preferată, tineri și tinere, femei, bărbați și bătrâni. Fotbalul rămâne o iubire adevărată, într-o lume amenințată de războaie, crize economice și sărăcie.

Dragi diriguitori ai județului și Cetății, haideți să încercăm împreună să salvăm Chindia de la retrogradare! Cu fair-play, desigur, dar și cu suflet mult, cu implicare și devotament. V-am arătat că am mai trecut prin momente grele și, uneori, ca acum exact 40 de ani, s-a reușit. Și acum se poate, dar să începem de aici acea reiterare.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant
Decizii cu implicare majoră


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale