Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.11.2015 00:20

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița anunță…


A A

S-au schimbat regulile de acordare a alocațiilor

S-au schimbat regulile de acordare a alocațiilor
În perioada concediului pentru îngrijirea copilului, persoana care beneficiază de indemnizație poate realiza venituri supuse impozitului până la limita de 3.000 lei anual prin desfășurarea efectivă a

❚ Persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea copilului pe baza documentelor ce dovedesc suspendarea a cel puțin uneia dintre activități ❚ Părinții care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitării de până la 3.000 lei anual, limită stabilită prin Legea 126/2014

VIRGIL VOINESCU


Regulile de acordare a alocației lunare pentru creșterea copiilor s-au modificat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dâmbovița, Mihaela Matei, persoanele care realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe activități vor beneficia de concediu și de indemnizația pentru creșterea copilului pe baza documentelor ce dovedesc suspendarea a cel puțin uneia dintre activități, în conformitate cu Hotărârea nr. 685/2015 care modifică și completează normele metodologice de aplicare a OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

„Hotărârea aprobată stipulează explicit condițiile în care părinții care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului pot realiza, concomitent, venituri supuse impozitării de până la 3.000 lei anual, limită stabilită prin Legea 126/2014 (pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, precum și pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizație pentru creșterea copilului). Astfel, în perioada concediului pentru îngrijirea copilului, persoana care beneficiază de indemnizație poate realiza venituri supuse impozitului până la limita de 3.000 lei anual prin desfășurarea efectivă a unei activități, cu condiția ca activitatea ce a stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație să rămână întreruptă (suspendată)”, ne-a explicat Mihaela Matei.

De asemenea, în situația în care ambii părinți solicită succesiv dreptul la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, limita de venituri de 3.000 lei pe care o pot realiza anual, concomitent cu primirea indemnizației se aplică fiecăruia, în funcție de opțiunea de concediu. În plus, a atenționat că persoanele beneficiare de indemnizație pentru creșterea copilului, în cazul în care depășesc limita veniturilor anuale de 3.000 lei obținute ca urmare a desfășurării unor activități, au obligația să depună la primărie o notificare în acest sens.

„Acest document va fi transmis agenției teritoriale, iar aceasta va verifica respectarea limitei de venituri. În cazul în care persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului realizează venituri peste limita de 3.000 lei anual, indemnizația pentru creșterea copilului se consideră a fi acordată necuvenit și se recuperează în condițiile legii”, a accentuat purtătorul de cuvânt al AJPIS Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale