Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2024 00:15

Evaluare la Prefectură pentru anul precedent cu privire la...


A A

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

*Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale

 

În cadrul unei ședințe ordinare a Colegiului Prefectural, Vasile Ciocan, Șeful serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat o evaluare detaliată a situației forței de muncă și a șomajului din județ pentru anul 2023.

Principalele date prezentate sunt: Repartiția populației: La începutul anului 2023, 31,3% din populația județului locuia în mediul urban, iar 68,7% în mediul rural. Persoane active: 33,5% din populația județului erau persoane active, în creștere cu 6,0 mii de persoane comparativ cu anul anterior. Populația ocupată: 31,5% din populația totală a județului era deținută de persoanele ocupate, cu o creștere de 5,6 mii de persoane. Numărul salariaților: La sfârșitul lunii decembrie 2023, județul Dâmbovița avea un efectiv de 91.241 de salariați, în creștere cu 212 persoane față de anul 2022.

Șomajul: Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul anului 2023 a fost de 4.691 persoane, în scădere cu 313 persoane comparativ cu anul 2022. Rata șomajului: Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale. Disparitatea dintre sexe: Rata șomajului pentru femei a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare decât cea pentru bărbați, situându-se la 3,5% față de 2,2%. Nivelul de educație al șomerilor: 76,4% dintre șomeri aveau studii elementare, 20,6% studii medii și 3% studii superioare. Procentul celor neindemnizați a fost de 76,3%.

Evaluarea arată o tendință pozitivă în evoluția pieței muncii din județul Dâmbovița în anul 2023, cu o creștere a numărului de persoane active și a populației ocupate, precum și o scădere a ratei șomajului înregistrat.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gabriel Purcaru, obiective importante privind infrastructura sanitară din Moreni
„La Moțăieni, proiectele și investițiile bat pasul pe loc”
George Rotaru poate să aducă schimbarea mult așteptată de cetățeni
Planuri pentru îmbunătățirea infrastructurii sanitare la Titu
Investiții masive în infrastructura rutieră
Schimbare mult așteptată la Primăria Odobești
„La Găești, din păcate, salubritatea este o afacere de familie și toți cunoaștem acest lucru”
„Sindicatele din industria de Apărare nu sunt de acord cu viziunea cedării”
Record de secții de votare pentru diaspora dâmbovițeană
Conferință pe teme juridice la Tribunalul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale