Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.04.2024 00:15

Evaluare la Prefectură pentru anul precedent cu privire la...


A A

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

*Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale

 

În cadrul unei ședințe ordinare a Colegiului Prefectural, Vasile Ciocan, Șeful serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat o evaluare detaliată a situației forței de muncă și a șomajului din județ pentru anul 2023.

Principalele date prezentate sunt: Repartiția populației: La începutul anului 2023, 31,3% din populația județului locuia în mediul urban, iar 68,7% în mediul rural. Persoane active: 33,5% din populația județului erau persoane active, în creștere cu 6,0 mii de persoane comparativ cu anul anterior. Populația ocupată: 31,5% din populația totală a județului era deținută de persoanele ocupate, cu o creștere de 5,6 mii de persoane. Numărul salariaților: La sfârșitul lunii decembrie 2023, județul Dâmbovița avea un efectiv de 91.241 de salariați, în creștere cu 212 persoane față de anul 2022.

Șomajul: Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul anului 2023 a fost de 4.691 persoane, în scădere cu 313 persoane comparativ cu anul 2022. Rata șomajului: Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale. Disparitatea dintre sexe: Rata șomajului pentru femei a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare decât cea pentru bărbați, situându-se la 3,5% față de 2,2%. Nivelul de educație al șomerilor: 76,4% dintre șomeri aveau studii elementare, 20,6% studii medii și 3% studii superioare. Procentul celor neindemnizați a fost de 76,3%.

Evaluarea arată o tendință pozitivă în evoluția pieței muncii din județul Dâmbovița în anul 2023, cu o creștere a numărului de persoane active și a populației ocupate, precum și o scădere a ratei șomajului înregistrat.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale
Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale