Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.01.2024 00:12

Vot cu unanimitate și majoritate la ședința ordinară din luna ianuarie


A A

Consilierii județeni PSD și PNL au căzut la pace!

Consilierii județeni PSD și PNL au căzut la pace!

*Aleșii județeni PNL s-au abținut de la votarea a două proiecte importante, sub pretextul monotoniei care a cuprins ședința, după cum a declarat liderul de grup Mihail Drugă

 

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița aferentă acestei luni a avut loc marți, 23 ianuarie 2024, și a avut o ordine de zi destul de stufoasă,  cu 65 de puncte, dintre care ultimele 5 au fost suplimentate, iar alte 4 proiecte de hotărâre (24,25,26,27) au fost retrase de pe ordinea de zi. Au fost prezenți la ședință 31 de aleși județeni, din totalul de 34, plus președintele CJD, Corneliu Ștefan care a condus ședința, alături de vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul județului, Dan Popa, iar Instituția Prefectului a fost reprezentată de prefectul Claudia Gilia.

Spre deosebire de ședința precedentă, când aleșii județeni PNL au absentat incorpore, de data aceasta consilierii județeni PNL au fost prezenți în sală și au votat la ,,foc automat’’ alături de colegii de la PSD și PRO România marea majoritate a proiectelor, care au întrunit unanimitatea de voturi. ,,Minunea’’ unanimității a ținut până la punctele 28 și 29, când aleșii județenii PNL au considerat că este momentul să se abțină de la vot.

Proiectele de hotărâre la care liberalii s-au abținut, dar care au trecut cu majoritate de voturi, au fost ,,modificarea HCJD nr. 214/14.07.2016 privind aprobarea proiectului - Impulsionarea dezvoltării județului Dâmbovița și păstrarea identității culturale a fostei capitale a Țării Românești prin conservarea, protejarea și valorificarea Ansamblului Monumental Curtea Domnească din Târgoviște - și bugetul aferent’’, respectiv ,,proiectul de hotărâre pentru modificarea HCJD nr. 5/27.01.2021 privind aprobarea proiectului  - Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul  - Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița - și bugetul aferent’’. 

Explicația oferită de liderul de grup al consilierilor județeni PNL, Mihail Drugă pentru abținerea la acest vot a fost că au vrut să mai rupă din ,,monotonia’’ care a cuprins ședința. După acest hop, consilierii județeni PNL au revenit la ,,monotonia’’ de dinainte și au votat toate proiectele de hotărâre alături de colegii social democrați, cu unanimitate de voturi. Un episod ceva mai vesel s-a consumat mai spre finalul ședinței, când a trebuit ca PSD și PNL să desemneze administratorii provizorii în Consiliul de Administrație de la Parc Industrial Priboiu SA și în Consiliul de Administrație de la Societatea Lucrări, Drumuri și Poduri SA.

Propunerile pentru PSD au fost făcute de președintele CJD, Corneliu Ștefan și acceptate de colegii consilieri PSD, iar cele anunțate de liderul de grup al PNL, Mihail Drugă, au stârnit amuzamentul președintelui CJD, care a remarcat că liberalii propuneau niște foști PSD-iști... Mai în glumă, mai în serios, Corneliu Ștefan i-a cerut liderului de grup al aleșilor județeni PNL să vină cu niște nume de liberali pur sânge, nu cu foști social democrați.

Una peste alta, ședința ordinară din ianuarie, prima lună din anul 2024, a fost una normală, aleșii celor două partide mari au revenit la sentimente mai bune, se pare că au căzut la înțelegere pentru bunul mers al județului Dâmbovița. Urmează să vedem ce ne rezervă viitoarele ședințe ordinare și extraordinare ale CJD, având în vedere că suntem într-un an electoral, cu foarte multe rânduri de alegeri.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Eu sper să nu avem liste comune și la parlamentare cu PSD”
Fostul primar Constantin Maricescu și-a anunțat candidatura din partea PNL
Aducerea gazelor naturale, prioritate pentru administrația locală
Peste 300 de terenuri, date în folosință gratuită pentru construire de case
Varianta de traseu a Centurii Orașului Găești
Drum pe 4 benzi între A1 și DN7
Uzina Automecanica Moreni merge în momentul de față „cu frâna trasă”
Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la doi ani de mandat
„Vor fi mai multe mașini de Poliție decât polițiști”
Protest AUR Dâmbovița în fața sediului PSD Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ursula von der Leyen - un proxy de la Angela Merkel pentru Europa

Mulți au făcut referiri recente la Jacques Delors, numindu-l vizionarul european. Și au mare dreptate. Dar ideile marelui politician francez rămâneau la stadiul de filosofie dacă el nu era și președintele executivului european vreme de 10 ani. Chiar dacă au mai fost și alți președinți ai Comisiei Europene care au coordonat sistemul timp de două mandate, doar de Delors dorim să amintim... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale