Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.09.2014 00:19

Editorial


A A

Cine e Turcescu din presa locală?

Cine e Turcescu din presa locală?

COSTIN MIHAI

 


 

Oricât de simpatic sau antipatic mi-a fost Robert Turcescu ca jurnalist, recunosc că mărturia făcută zilele trecute, prin care s-a autodenunțat ca fiind ofițer sub acoperire al Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării Naționale, m-a curentat pur și simplu.

 

Ca unul care activează în presă, nu pot rămâne indiferent la asemenea dezvăluiri, iar în ele nu găsesc nimic demn, oricât ar încerca presa băsistă să transforme această mascaradă televizată într-o „tresărire etică, de recunoaștere publică a toxicității unui fenomen”.

Nu pot fi de acord nici cu Cristian Tudor Popescu, un jurnalist de atlfel respectabil (oare câți nu se dau așa?), când susține că nu e ceva rău dacă ești în același timp și jurnalist, dar și ofițer acoperit al unui serviciu de informații într-o țară democratică a UE!!!

 

Eu cred altceva, și observ că societatea civilă a început să ia atitudine, că ofițerii sub acoperire nu au ce căuta în anumite domenii, mai ales în redacții. Ziaristul este dependent de credibilitatea sa, am redat doar unul din reperele deontologiei noastre, credibilitate care în cazul lui Robert Turcescu nu mai există. S-au vehiculat tot felul de ipoteze, inclusiv aceea că „vedeta” TV ar fi șantajată, că ar fi victima unei răzbunări politice sau că aceste dezvăluiri reprezintă doar o partidă de șah, în care Turcescu joacă un rol de (s)pion.

 

Pentru mine, un jurnalist aflat la dispoziția serviciilor nu mai este jurnalist, dimpotrivă, devine un pericol pentru breaslă, un intrus, plătit să facă jocurile altora, să vândă secrete, să dezbine și chiar să atace mediatic, dacă așa i se comandă. Eu nu văd nimic demn în ce a făcut Robert Turcescu, nici ca ofițer sub acoperire și nici ca jurnalist. Până la urmă vorbim despre cel care a moderat dezbaterea prezidențială din 2009, dintre Traian Băsescu și Mircea Geoană, cu victoria primului. Acum îmi dau seama că nu a făcut-o în calitate de jurnalist, ci de om al unor servicii care îi plăteau lunar o leafă frumușică, iar acele servicii l-au vrut președinte pe Traian.

 

Aici s-a terminat cariera de jurnalist a lui Robert Turcescu, compromisă total, dar nu-i plâng de milă, chiar își merită soarta. Credeți oare că serviciile nu și-au infiltrat oamenii și în presa locală? Sunt cei cu „dublă comandă”, vorba lui Băse, și se deconspiră singuri. Dacă e nevoie, serviciile le suportă inclusiv salariile din presă, important este să pătrundă în redacții și să joace după cum le cântă șefii acoperiți. Atacă la comandă, laudă la comandă, transmit către opinia publică mesaje comandate, sunt doar niște soldăței plătiți de servicii să facă pe ziariștii și să-i compromită pe ziariști neracolați și incomozi.

 

În timp ce unii dintre noi nu-și permit să iasă nici măcar în oraș, la o pizza, alții se bronzează prin țările calde. De 15 ani încerc să strâng și eu câteva mii de euro, pentru a-mi cumpăra o mașină secondhand, și tot nu reușesc, iar alții și le schimbă semestrial, chiar dacă știu foarte bine ce salarii sunt în presa locală.

 

Sunt convins că nici sportul dâmbovițean nu e ocolit de „ofițerași”, sunt peste tot, în toate domeniile. Chiar credeți că pătrund întâmplător unii pe anumite funcții? Nu vi se pare că au mai mulți bani decât veniturile declarate? V-aș putea spune eu cine e Robert Turcescu al presei dâmbovițene, însă nu e nevoie, s-a dat singur de gol.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale