Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2014 08:14

Ajutor important pentru elevii dâmbovițeni și familiile lor


A A

"Bani de liceu", bursa cu cei mai mulți beneficiari


Pentru anul curent plpșile sunt la zi, achitate inclusiv pe luna martie

❚ 2.443 de copii din județ ridică lunar cei 180 lei aferenți acestei burse ❚ Alți 410 elevi din liceele tehnologice primesc o bursă profesională, de 200 lei lunar, din păcate numărul beneficiarilor fiind în scădere, din cauza absențelor nemotivate ❚ Există și „Bursa Guvernul României” – acordată unui număr de 23 de elevi de la Seminarul Teologic din Târgoviște, dar și „Bursa Republica Moldova”, de 65 de euro/persoană, cu trei beneficiari în Dâmbovița

 

VIRGIL VOINESCU


 

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița plătește în acest an școlar burse pentru elevi, în condițiile legii. Potrivit inspectorului școlar general adjunct prof. Ovidiu Băsceanu, la nivelul județului sunt acordate patru tipuri de burse și în plus se asigură decontarea navetei pentru elevi, dintr-un capitol bugetar alimentat de Ministerul Educației: „Este vorba despre capitolul «Bani de navetă»”, a spus inspectorul școlar adjunct.

Inspectoratul Școlar Județean a dirijat sumele către școli, astfel că plățile din anul curent sunt la zi, inclusiv pentru luna martie. „Avem însă niște restanțe din 2012, de cinci luni (februarie-iunie), la decontul navetei elevilor, care urmează să se achite retroactiv. Aici au fost probleme legate de costurile care au crescut într-o manieră exagerată. Transportatorii au scumpit abonamentele absolut nejustificat. A fost o negociere purtată la nivelul Guvernului”, ne-a explicat prof. Ovidiu Băsceanu, care a precizat că banii vor fi achitați retroactiv, inclusiv acelora dintre elevi care au terminat între timp liceul.

 

Patru tipuri de burse

Totodată, la nivelul județului, 410 elevi din liceele tehnologice mai beneficiază și de o bursă profesională în valoare de 200 lei lunar, care nu se acordă însă în vacanțe. Prof. Băsceanu a remarcat că numărul beneficiarilor din aceste școli este în scădere, din cauza faptului că elevii absentează nemotivat de la cursuri.

 

Cât privește „Bursa Guvernul României”, la nivelul județului se acordă pentru 23 de elevi de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” Târgoviște și este în valoare totală de 300 lei lunar, constând în servicii de cazare, masă și alte cheltuieli. Cei mai mulți beneficiari, 2.443, sunt la Bursa „Bani de liceu”, nivelul ei fiind de 180 lei lunar.

„Și aici însă situația este schimbătoare din cauza absențelor nemotivate pe care unii dintre elevii beneficiari le acumulează”, a atenționat inspectorul școlar adjunct.

De „Bursa Republica Moldova”, în acest an, beneficiază la nivelul județului trei elevi, doi de la Liceul Nucet și un elev de la Liceul Auto Târgoviște, cuantumul acesteia fiind de 65 de euro. Elevii dâmbovițeni, ca și alții din țară, mai beneficiază și de alte tipuri de burse, care însă sunt plătite de primării, cum este cazul bursei sociale.

„Tot ce înseamnă bursă profesională, Bursă Republica Moldova, Bani de liceu sunt achitate la zi, inclusiv pe luna martie 2014”, a completat inspectorul școlar adjunct.

 

 




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

O lansare de carte spectacol
Investiții în educație și infrastructură în Pucioasa
Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
Muzeele dâmbovițene, deschise în minivacanța de Paște
Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…

...că, zău, dacă înțeleg de ce este musai să servească, de fapt, nu pacea-n omenire, ci interesele afaceriste ale altora sub strigătul NATO și, în mod very special, ale lui „Uncle Sam”. Ca să-și arate loialitatea în „cea mai puternică alianță militară din lume”, oștirea țării și-a trimis soldații, alături de cei yankei, prin, deșerturile Irakului și prin pustiitățile muntoase din Afganistan, ba și prin „continentul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale