Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.03.2024 00:14

Deputatul PSD Radu Popa crede că Iohannis va ajunge președintele Consiliului European


A A

„Klaus Iohannis va lua o funcție la nivelul UE, nu la NATO”

„Klaus Iohannis va lua o funcție la nivelul UE, nu la NATO”

*„Sigur, între a nu avea un român într-o funcție și a avea totuși un român specialist în turism și călătorii, e bine să fie și unul ca acesta”

 

Deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa a declarat ieri, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, că, după părerea sa, „Klaus Iohannis va lua o funcție la nivelul Uniunii Europene, dar nu va lua o funcție la NATO”! Mai în glumă, mai în serios, acesta a făcut și o predicție în ceea ce privește noua funcție a lui Klaus Iohannis spunând că cel mai probabil va ajunge președintele Consiliului European. Chiar dacă nu este foarte încântat de viitoarea ascensiune europeană a președintelui Klaus Iohannis, Radu Popa se consolează cu ideea că ,,oricare român ar ajunge într-o funcție importantă e bine pentru noi toți”.

„Va lua o funcție în arhitectura de putere a Uniunii Europene. Este foarte importantă funcția pentru că stabilește, printre altele, politica externă a Uniunii Europene și politicile de securitate europeană, inclusiv politicile de apărare în interiorul Uniunii Europene. Consiliul European nu adoptă legi, dar în rest, la nivel politic și la nivel strategic, este principalul for de conducere. Dacă vreți să fiu onest până la capăt, cred că am putea găsi români mai pregătiți pentru funcțiile astea decât Klaus Iohannis. Sigur, între a nu avea un român într-o funcție și a avea totuși un român specialist în turism și călătorii, e bine să fie și unul ca acesta. Până la urmă îl așază structura, instituția, pe calea cea dreaptă, dar asta e, n-avem altul, acesta e președintele pe care l-au votat oamenii. Eu vă mai spun ceva, la nivelul Bruxelles-ului nu sunt foarte mulți români în funcții importante, din păcate. Am lucrat acolo un an și ceva și vă spun că sunt foarte puțini români, câțiva, îi numeri pe degete, sunt în funcții de rangul doi importante, dar în funcțiile de prim rang nu avem români, așa că oricare român ar ajunge într-o funcție importantă e bine pentru noi toți”, a precizat deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale