Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.04.2023 00:17

Ieri, la ședința de Colegiu Prefectural Dmbovița, concluzie trist tras de șeful Fiscului:


A A

„55 de firme n insolvenț, 250 n faliment, 13 n reorganizare”

„55 de firme n insolvenț, 250 n faliment, 13 n reorganizare”

*Somații, popriri, sechestre, eșalonri pentru recuperarea creanțelor, aceasta este realitatea crunt a mediului de afaceri dâmbovițean

 

Directorii de instituții deconcentrate au participat ieri la ședința ordinar a Colegiului Prefectural Dâmbovița aferent lunii aprilie 2023, care a fost condus de prefectul județului Claudia Gilia! Deconcentratele care și-au susținut rapoartele de activitate au fost Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Administrația Județean a Finanțelor Publice Dâmbovița și Direcția Sanitar Veterinar Dâmbovița, prin reprezentanții lor legali.

În contextul în care, la nivel național, Fiscul încearc s acopere „gaura” de la buget, de 20 de miliarde de lei, care d mari bti de cap guvernanților, directorul fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu  a declarat c, în primul trimestru al anului 2023, AJFP Dâmbovița a încasat obligații bugetare în sum de 574,52 milioane lei, comparativ cu 470,95 milioane de lei în aceeași perioad a anului 2022.

Potrivit reprezentantului AJFP Dâmbovița, la finele anului 2022, arieratele recuperabile aparținând persoanelor juridice și fizice aflate în sold erau de 448,69 milioane lei. Acestea au sczut, la data de 31 martie 2023, pân la valoarea de 371,98 milioane lei.

În primele trei luni din anul 2023, inspectorii AJFP Dâmbovița au aplicat msuri de executare silit care au constat în urmtoarele: - 11.515 somații pentru creanțe neachitate în sum de 110, 94 milioane lei;  - 3.039 popriri conturi bancare pentru creanțe neachitate în sum de 30,50 milioane lei; -1.239 popriri la terți pentru creanțe neachitate în sum de 11,52 milioane lei; - 3 sechestre pe bunuri mobile în sum de 1,28 milioane lei; - 1 sechestru pe bunuri imobile în sum de 0,58 milioane lei.

De asemenea, în primele trei luni ale anului 2023, la nivelul AJFP Dâmbovița au fost aprobate și 313 cereri de eșalonare la plat a obligațiilor restante pentru suma de 18,20 milioane de lei, numrul total al eșalonrilor fiind de 1000. Concluzia trist tras de șeful fiscului dâmbovițean este c peste 300 de firme din județ  se afl în mare dificultate, respectiv ,,55 de societți sunt în insolvenț, 250 de firme sunt în faliment, iar 13 se afl în reorganizare”.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Trgoviștea, din nou pe harta productorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medical n județul Dmbovița
Se strng semnturi pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului Romniei n Republica Chile
AUR Dmbovița, condus de fostul șef al IPJ Dmbovița, Danil Zepiș
Conferinț pentru mediul de afaceri dmbovițean
Primria Raciu anunț noi investiții n perioada urmtoare
Uniforma veche nu se gsește, uniforma nou lipsește
Investițiile de la Terenul de Golf, man cereasc și pentru bugetul local!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale