Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.04.2023 00:17

Ieri, la ședința de Colegiu Prefectural Dâmbovița, concluzie tristă trasă de șeful Fiscului:


A A

„55 de firme în insolvență, 250 în faliment, 13 în reorganizare”

„55 de firme în insolvență, 250 în faliment, 13 în reorganizare”

*Somații, popriri, sechestre, eșalonări pentru recuperarea creanțelor, aceasta este realitatea cruntă a mediului de afaceri dâmbovițean

 

Directorii de instituții deconcentrate au participat ieri la ședința ordinară a Colegiului Prefectural Dâmbovița aferentă lunii aprilie 2023, care a fost condusă de prefectul județului Claudia Gilia! Deconcentratele care și-au susținut rapoartele de activitate au fost Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița și Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița, prin reprezentanții lor legali.

În contextul în care, la nivel național, Fiscul încearcă să acopere „gaura” de la buget, de 20 de miliarde de lei, care dă mari bătăi de cap guvernanților, directorul fiscului dâmbovițean, ec. Emilian Rusu  a declarat că, în primul trimestru al anului 2023, AJFP Dâmbovița a încasat obligații bugetare în sumă de 574,52 milioane lei, comparativ cu 470,95 milioane de lei în aceeași perioadă a anului 2022.

Potrivit reprezentantului AJFP Dâmbovița, la finele anului 2022, arieratele recuperabile aparținând persoanelor juridice și fizice aflate în sold erau de 448,69 milioane lei. Acestea au scăzut, la data de 31 martie 2023, până la valoarea de 371,98 milioane lei.

În primele trei luni din anul 2023, inspectorii AJFP Dâmbovița au aplicat măsuri de executare silită care au constat în următoarele: - 11.515 somații pentru creanțe neachitate în sumă de 110, 94 milioane lei;  - 3.039 popriri conturi bancare pentru creanțe neachitate în sumă de 30,50 milioane lei; -1.239 popriri la terți pentru creanțe neachitate în sumă de 11,52 milioane lei; - 3 sechestre pe bunuri mobile în sumă de 1,28 milioane lei; - 1 sechestru pe bunuri imobile în sumă de 0,58 milioane lei.

De asemenea, în primele trei luni ale anului 2023, la nivelul AJFP Dâmbovița au fost aprobate și 313 cereri de eșalonare la plată a obligațiilor restante pentru suma de 18,20 milioane de lei, numărul total al eșalonărilor fiind de 1000. Concluzia tristă trasă de șeful fiscului dâmbovițean este că peste 300 de firme din județ  se află în mare dificultate, respectiv ,,55 de societăți sunt în insolvență, 250 de firme sunt în faliment, iar 13 se află în reorganizare”.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale