Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.03.2015 00:19

Editorial


A A

1 Iunie în cârdășie

1 Iunie în cârdășie

COSTIN MIHAI


Monica Iacob Ridzi a ajuns la închisoare după ce a încredințat fără licitație unor companii private suma de 600.000 de euro, pentru a organiza festivități ale MTS cu Ocazia Zilei Tineretului (2 mai 2009). Cazul a avut expunere mediatică, iar probele au fost așa de clare, încât era imposibil să apară un alt verdict. Dacă cineva ar lua la control toate acțiunile de sport și tineret finanțate din bani publici, vă asigur că numărul celor din penitenciare ar crește considerabil.

În ultima perioadă am demarat mai multe investigații pe subiect, iar ce am descoperit acolo e de balamuc. Sume impresionante din bani publici s-au topit dubios pe acțiuni organizate sub sloganuri care sună cool, gen „Sport în cartier” sau „1 Iunie în familie”, fără nicio jenă din partea celor implicați. Mă întreb pentru ce mai sunt plătiți secretarii și juriștii acestor instituții publice? La fel de vinovați sunt și cei care alocă fonduri pentru acest gen de acțiuni, consilierii, care nu au timpul și poate nici interesul să studieze legile. Chiar și așa, au fost aleși de oameni să-i reprezinte și au niște responsabilități, nu e în regulă să ridice mâna în orb, chiar dacă așa o cere interesul de partid sau de altă natură.

Simțind mirosul de lovele, mulți și-au tras asociații peste noapte, apărute ca ciupercile după ploaie, pe care le controlează prin intermediul unor „iepurași”, aruncați la înaintare. Asociații care primesc apoi bani publici la prima strigare, pentru organizarea unor acțiuni cu titulaturi pompoase, dar cu costuri mici, să rămână ceva pentru fiecare. Iar banii sunt alocați, de fapt aruncați, direct în conturi, fără a se mai organiza un concurs de dosare, adică o licitație, așa cum spune la lege. Am deschis un alt subiect de anchetă, acțiunea „1 Mai în familie”, devenită apoi „1 Iunie în familie”, dar care s-a ținut pe 8 iunie, vorbesc de 2014. S-au alocat 70.000 lei pentru un eveniment la care au fost categorii cu un singur participant, după cum recunoștea, pentru Columna TV, Alina Dumbravă, consilier în cadrul Primăriei Târgoviște. Alături de ea apărea cu un interviu și fostul viceprimar Ciprian Prisăcaru, și el ușor dezamăgit că mult așteptații concurenți s-au cam pierdut pe drum. și cam atât despre evenimentul de 700 de milioane lei vechi. În imagini apar și persoane implicate în deja celebrele „structuri” Kinder sau Palestra, pe care le descopăr și prin alte locuri.

Departe de mine de a-i acuza cu ceva pe cei indicați mai sus, doar țin să-i adresez câteva întrebări în mod public domnișoarei Dumbravă, cea care a citit materialul în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște din data de 25 aprilie 2014. Care a fost numărul total de participanți pe categorii de vârstă la acțiunea „1 Iunie în familie”, desfășurată în Parcul Chindia în ziua de 8 iunie 2014? Care a fost impactul asupra populației municipiului și dacă și-a atins scopul propus inițial prin alocarea unei sume de 70.000 lei? Care au fost capitolele de cheltuieli și cum a arătat repartizarea sumelor pe aceste capitole? Pe ce s-a cheltuit efectiv suma respectivă? De ce a fost afișat bannerul „Sport în cartier” și nu un banner cu „1 Iunie în familie”, cum s-a denumit acțiunea?

Care au fost persoanele implicate în organizarea acestui eveniment? Alina Dumbravă a solicitat ca întrebările să-i fie expediate printr-un e-mail, însă apoi nu a mai răspuns la ele. Nu-mi rămâne decât să apelez din nou la Legea 544/2011, privind liberul acces la informații de interes public, și să mai aștept până voi primi un răspuns. O voi face și pe asta, însă la câte alte subiecte mai am în lucru pe zona alocărilor suspecte de fonduri publice, e nevoie de multă răbdare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Liniște pentru Diego Longo! Nu-l mai deranjați!
Chindia trebuie să iasă din această stare
Echipa lui Miriuță a căzut din teleguță
Sportivii dâmbovițeni merită mai mult
Ieșirea din infern
Să salvăm Chindia de la retrogradare!
Mai e puțin...
E nevoie de puncte!
În linie dreaptă către noua stagiune
Proiect interesant


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale