Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.03.2023 00:16

Conducerea Direcției Silvice Dâmbovița, despre suprafețele aflate în administrare


A A

Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului

Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului

Direcția Silvică Dâmbovița administrează în prezent o suprafață de 53.464 de hectare, fond forestier proprietate de stat. Ieri, conducerea Direcției Silvice Dâmbovița a organizat prima conferință de presă din acest an. Directorul instituției, Petre Marin, a oferit detalii concrete de despre suprafețele pe care Direcția Silvică le are în administrare, atât despre cele din fondul forestier de stat, cât și despre fondurile forestiere private, pentru care asigură servicii silvice.

„În acest moment, sub administrarea noastră este o suprafață de 53.464 de hectare, vorbind doar de fond forestier de stat.  Mai trebuie precizat faptul că suprafața nu rămâne fixă, mai sunt retrocedări, anumite suprafețe intră sub administrarea Direcției Silvice cu contracte de administrare sau chiar cu servicii de pază. (...) Pădurile proprietate publică a statului ocupă la această dată un procent de 45, 55% din pădurile situate în județul Dâmbovița. În afara pădurilor proprietate de stat, Direcția Silvică asigură servicii silvice și de administrare pentru o suprafață de 17.382 fond forestier privat. Din totalul suprafeței județului Dâmbovița de 117.376 hectare fond forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor prin Direcția Silvică Dâmbovița, reprezintă 45,5%, respectiv 53.464 de hectare. Aici avem și compoziția pădurilor: rășinoase 10%, fag 20%, cvercinee 39%, diverse tari 24% și diverse moi 7%. Pe zone geografice: câmpie – 57,6%, deal – 31,3%, munte – 10,9%” , a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Conducerea Direcției Silvice a anunțat că în județul Dâmbovița vor debuta acțiunile de împădurire la sfârșitul acestei luni, iar în prima zi vor fi chemate să participe și autoritățile locale și județene.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Am pierdut în câteva localități și astăzi nu am o explicație”
„Alegerile s-au desfășurat într-un climat de siguranță și calm”
Procesul electoral de la Găești va fi contestat
Succes fără precedent pentru PSD Dâmbovița la alegerile locale
Dâmbovița la vot!
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie
"Răcărenii s-au săturat de minciuni"
Proiecte realizate în comuna Nucet
Băleni, singura cu finanțare pentru centura ocolitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alarmă la granițele României

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, îngrijorat în urma summitului B9 de la Riga, a declarat: „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre și pentru securitatea europeană. Trebuie să fim pregătiți să acționăm în consecință”.

Cu alte cuvinte, primejdia este iminentă. Și cum să nu fie astfel, atâta vreme... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale