Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.01.2024 00:13

PSD Dâmbovița a criticat decizia liberalilor de a rupe alianța la nivel județean


A A

„PNL nu a rezolvat nimic!”

„PNL nu a rezolvat nimic!”

*Corneliu Ștefan, președintele CJD și PSD Dâmbovița, l-a taxat dur pe liderul PNL Dâmbovița, Virgil Guran, care a anunțat ruperea alianței PSD-PNL: „Nu poate să-și dea cu părerea un lider al unui partid politic care nu este din județul Dâmbovița!”

 

Replica PSD Dâmbovița nu a întârziat să apară, după ce președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran a anunțat ruperea coaliției PSD –PNL de la Dâmbovița, declanșând astfel lupta electorală la baionetă  pentru alegerile din acest an, care se anunță a fi una acerbă! Președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a demontat, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la sfârșitul  săptămânii la PSD Dâmbovița, punct cu punct, toate afirmațiile răutăcioase făcute de liderul liberal, demonstrând încă o dată, cu cifre și date exacte, care este situația repartizărilor de sume către primarii PNL care se pare că nu se află pe aceeași lungime de undă cu președintele PNL Dâmbovița, pentru că nu și-au manifestat niciun fel de nemulțumire la consultările care au avut loc pe această temă. Corneliu Ștefan l-a acuzat pe Virgil Guran că nu cunoaște realitățile județului, pentru că nu este dâmbovițean la origini, și că totul a plecat de la ultimul sondaj de opinie care situează PNL pe locul 4 în județul Dâmbovița.

„Legea bugetului de stat a fost votată de senatori și deputați, domnul Guran a votat Legea, dar nu a avut nici un amendament pentru județul Dâmbovița, pentru nicio investiție sau pentru sumele alocate județului prin Legea bugetului de stat. Domnul Guran nu știe ce vorbește, sunt 7 microbuze școlare în localitățile conduse de primari de la PNL și nu 4, valoare totală este 8 milioane lei, iar contractul de finanțare a fost semnat împreună cu doamna ministru a Educației, colega dumnealui de partid, doamna Ligia Deca. Criteriile au fost făcute de Ministerul Educației, nu de președintele Consiliului Județean. PJDL, sunt 25 de proiecte aprobate în cele 15 primării care au depus cerere de finanțare, din cele 22 conduse de primari PNL. Valoarea totală a proiectelor în localități conduse de primari PNL depășește suma de 37 milioane lei. Potrivit realității în care trăiește domnul Guran acești bani au fost alocați primăriilor PNL dar dumnealui nu-i vede. Vă spun eu ce s-a întâmplat, ca să revenim la d-ul Guran, acum câteva zile au avut ședință la partid, le-a venit ultimul sondaj și sunt aproape de locul 4 pe Dâmbovița și a zis că trebuie să facă un eveniment să mai audă lumea de dumnealui. Dacă d-ul Guran crede că astfel de evenimente îi aduc capital electoral, eu îi spun că nu a rezolvat absolut nimic. Pe noi ne interesează dezvoltarea județului Dâmbovița și suntem pregătiți pentru bătălia electorală din acest an”, a transmis președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Administrația locală nu se construiește nici prin ceartă, nici prin acuzații aruncate gratuit. Administrația locală înseamnă găsirea de soluții pentru cetățeni. Plecând de la acest principiu, i-aș întreba pe cei de la PNL cu câte proiecte de hotărâre au venit de-a lungul acestor trei ani, prin care să aducă măcar un leu comunităților locale? Vă pot spune eu, cu niciunul nu au venit. Toate aceste vorbe aruncate vor încerca doar să manipuleze oamenii. Dar oamenii știu deja cine i-a ajutat, știu cine a dezvoltat comunitățile locale, iar PNL nu va face decât să-și minimalizeze scorul electoral”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște la conferința de presă de la PSD Dâmbovița.

,,Aici la Dâmbovița nu am avut alianță, a fost la un moment dat o formulă de coaliție în Consiliul Județean. Dar, trebuie să vă spun un lucru, atunci când primarii, toți, stau la aceeași masă și discută cu conducerea Consiliului Județean, și psd-iști și pnl-iști, și se pun de acord și discută, în condițiile în care bugetul alocat de acolo, de la Ministerul Finanțelor PNL, de unde frustrarea aia într-un pahar de apă gol?! PSD rămâne concentrat pe agenda cetățeanului, cea care este cu adevărat importantă. Dacă avem parteneri, sunt bineveniți la chestiunea asta, altfel scâncetele de acest gen nu ajută la nimic, ci dimpotrivă, generează o uriașă imagine de impotență politică. Noi avem în România nevoie de stabilitate, avem nevoie de parteneri, dar de parteneri serioși, altfel pierdem timpul”, a transmis senatorul PSD Dâmbovița, Titus Corlățean.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale
Nod rutier nou în zona de sud a județului Dâmbovița
Doi primari PNL și singurul primar USR au trecut la PSD Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale