Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.07.2023 00:13

Prefectul județului transmite...


A A

„Ne dorim mai multă comunicare din partea instituțiilor deconcentrate”

„Ne dorim mai multă comunicare din partea instituțiilor deconcentrate”

*Prefectul județului, Claudia Gilia, a declarat că instituțiile deconcentrate sunt coordonate de ministere, iar acest lucru împiedică de foarte multe ori comunicarea cu presa și implicit cu publicul

 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudia Gilia, a vorbit din nou despre transparență și comunicare cu cetățeanul. Încă de la începutul mandatului său de prefect al județului Dâmbovița, Claudia Gilia a anunțat că unul dintre obiectivele sale în această funcție este de a arăta mai multă transparență din partea instituției pe care o reprezintă, același lucru cerând și directorilor instituțiilor deconcentrate. La aproape un an și jumătate de la preluarea mandatului, se poate observa că anumite instituții au schimbat modul de abordare și își prezintă frecvent activitățile pe care le desfășoară, iar alte instituții, încă sunt reținute în a oferi transparență.

Prefectul județului, Claudia Gilia, a declarat că instituțiile deconcentrate sunt coordonate de ministere, iar acest lucru împiedică de foarte multe ori comunicarea cu presa și implicit cu publicul. Astfel, singurele metode legale prin care reprezentanții Instituției Prefectului le pot implementa, sunt acelea de a chema șefii de deconcentrate în ședințele de Colegiu Prefectural, unde pot vorbi pe larg despre activitatea instituției respective. Totuși, acest lucru nu este suficient de fiecare dată.

„Le-am cerut șefilor instituțiilor deconcentrate schimbarea totală în care lucrează cu oamenii. Nu vrem ca oamenii să mai fie ținuți la cozi. Am încercat în diferite locuri să creăm puncte de comunicare, la parter, pentru persoanele vârstnice, program de audiențe, să fie făcut public și mai des acest lucru. De asemenea, aceste audiențe să fie acordate de către șefii de instituții, nu de către un funcționar public, să fie acea apropiere între cetățean și instituție. Și noi, la Instituția Prefectului, în fiecare zi de joi avem cel puțin două ore de audiență, în care ne-am succedat și eu, și cei doi subprefecți, mergem pe teren atunci când sunt semnalate probleme și tot așa. Este un obiectiv pe care noi ni l-am propus și la care eu țin foarte mult, să fie comunicare între Instituția Prefectului, instituțiile deconcentrate și cetățenii din Dâmbovița. Este un obiectiv pe care ni l-am impus de la începutul mandatului. Este adevărat faptul că mai există anumite deficiențe. Noi nu putem să  le impunem anumite decizii instituțiilor deconcentrate, pentru că nu ne lasă legea. Această subordonare față de ministere, de multe ori împiedică o comunicare mai amplă și mai frecventă cu publicul și cu oamenii, prin intermediul presei. Acesta este un motiv pentru care nu toate instituțiile sunt foarte comunicative, dar vedeți foarte bine că noi chemăm directorii instituțiilor deconcentrate în ședințele de Colegiu Prefectural”, a declarat Claudia Gilia, prefect al județului Dâmbovița.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salvați Salvarea!
„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale