Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
29.05.2017 00:16
"Valahia 25" - Eveniment aniversar
Un Colocviu întru latinitate-românitate
Colocviul internațional „Latinitate – Romanitate – Românitate”, în deschiderea manifestărilor „Valahia 25”
GEORGE COANDĂ
Denumit anifestare de referință în viața științifică universitară a țării, și nu numai, Colocviul internațional „Latinitate – Romanitate – Românitate”, inițiat de reputatul culturolog prof.univ.dr. Gheorghe Petre Bârlea, președintele Filialei Târgoviște a Uniunii Latine, a ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Ediție care a avut loc în zilele 26-28 mai a.c. în campusul Universității Valahia din Târgoviște, în amfiteatrul „Paraschiv Vagu” și într-una dintre sălile de consiliu ale elegantului Corp B. Colocviul s-a desfășurat sub auspiciile Uniunii Latine din România, Ministerul Educației Naționale, Universității Valahia, Consiliul Județean Dâmbovița – Centrul Județean Cultural, Primăriei Municipiului Târgoviște și Muzeului Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Asociația Culturală DICE, Inspectoratul Școlar Dâmbovița și Antena Târgoviște a Uniunii Latine. La deschiderea lucrărilor colocviului în amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, moderată de inițiator prof.univ.dr. Gheorghe Petre Bârlea, au rostit alocuțiuni de salut conf.univ.dr. Călin Oros – rectorul Universității Valahia, conf.univ.dr. Claudia Gilia – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, prof. drd. Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște și conf.univ.dr. Tibi Ciulei – decanul Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare. Este de remarcat faptul că la această ediție a colocviului au participat cu comunicări speciali ști de marcă din medii academice europene și chiar din Extremul Orient. Dintre aceștia săi amintim pe academicienii Gheorghe Chivu, Baudouin Decharneux și Xavier Luffin (Belgia), prof.univ.dr. Marcel Courthiade (Franța), prof.univ.dr. Lucian Chișu – director adjunct al Institutului „George Călinescu” al Academiei Române sau conf.univ.dr. Roxana – Magdalena Bârlea (Universitatea Geneva, Elveția). Și ar mai fi de reținut că în cele 12 paneluri au fost susținute numeroase, acribice și diversificate tematic comunicări care au adus lămuritoare contribuții la o cât mai temeinică cunoaștere a ethosului nostru romantic și a evoluției sale contemporane. De astă dată, colocviul a fost un prolog al manifestărilor dedicate împlinirii unui sfert de veac de la apariția Universității Valahia în geografia academică a României.
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Vindecarea lunaticuluiRata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă
Editorial
Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)
DAN LUCA
În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.
Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.