Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.10.2017 00:17

Inspectoratul Școlar Dâmbovița a tras un semnal de alarmă


A A

Scădere dramatică de absolvenți la Bac

Scădere dramatică  de absolvenți la Bac

* Noi, ca și țară în ceea ce privește abandonului școlar, ne situăm pe locul trei în Europa, cu 18,5 %, înainte având: Malta (19,6%) și Spania (19%)

VIRGIL VOINESCU


Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, prof. Sorin Ion a declarat, în conferința de presă de la finalul săptămânii trecute că, potrivit unui studiu realizat pe perioada ultimilor zece ani privind numărul de absolvenți de bacalaureat, se stă extrem de rău. „Am făcut de curând un studiu pe numărul de absolvenți de Bac pe ultimii zece ani. Lăsând deoparte procentele scăderea este dramatică. Aproape că s-a înjumătățit numărul de absolvenți de bacalaureat. Și aceasta nu din cauza procentelor. Acest indicator, procentul mai scade, mai fluctuează. Vorbind pe cifre absolute scăderea privește aici populația județului, demografia și abandonul școlar”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Ion. El a spus că, în privința abandonului școlar ca țară, ne situăm pe locul trei în Europa, cu 18,5 %, „ înainte având: Malta (19,6%) și Spania (19%). „Aici, din punctul nostru de vedere este adevărat și nu prea. Aceasta pentru că se calculează abandon școlar și cel care nu mai finalizează învățământul care nu mai este obligatoriu. La noi învățământul e obligatoriu de unsprezece ani, luând și clasa zero în calcul. Deci, cine părăsește sistemul după clasa a zecea, probabil că Institutul Național de Statistică îl înregistrează ca abandon școlar. Noi ca abandon școlar înțelegem cazul copilului care de mâine nu mai ajunge la școală din diverse motive”, a mai spus prof. Sorin Ion. În cadrul conferinței de presă au mai fost prezentate: rezultatele obținute de școala dâmbovițeană în anul trecut la examenele naționale- Evaluarea Națională și Bacalaureat, direcțiile principale de acțiune ale instituției pentru anul școlar 2017-2018 și proiectele cu finanțare europeană pe care le derulează atât Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, cât și unitățile de învățământ, aici fiind vorba de proiecte importante care situează școala dâmbovițeană în topul instituțiilor cu rezultate notabile din plan național.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Statistica dezastrului de la Evaluarea Națională
Evaluarea Națională, mai slabă ca în 2017
Piese muzeale, "expuse" în... depozit
Premierea olimpicilor naționali
Eveniment academic la Târgoviște
Sorin Diaconescu, un romancier insoli
Mocnesc nemulțumirile la Asociația părinților elevilor
Experiența internațională a ISJ Dâmbovița
Provocările restauratorilor patrimoniului târgoviștean
Pomenirea eroilor români peste Prut


Editorial

O inepție monumentală…

GEORGE COANDĂ


…a dat pe gură onor ministrul Transporturilor. Eu, unul, am rămas siderat. Și m-am întrebat dacă a vorbit gura fără el sau o fi fost pus să emită inepția. Deci, ministrul Transporturilor a declarat oficial, și nu pe la colțuri, că România n-are nevoie… de autostrăzi. Și știți de ce?

[citește tot...]

Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale