Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.10.2017 00:17

Inspectoratul Școlar Dâmbovița a tras un semnal de alarmă


A A

Scădere dramatică de absolvenți la Bac

Scădere dramatică  de absolvenți la Bac

* Noi, ca și țară în ceea ce privește abandonului școlar, ne situăm pe locul trei în Europa, cu 18,5 %, înainte având: Malta (19,6%) și Spania (19%)

VIRGIL VOINESCU


Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, prof. Sorin Ion a declarat, în conferința de presă de la finalul săptămânii trecute că, potrivit unui studiu realizat pe perioada ultimilor zece ani privind numărul de absolvenți de bacalaureat, se stă extrem de rău. „Am făcut de curând un studiu pe numărul de absolvenți de Bac pe ultimii zece ani. Lăsând deoparte procentele scăderea este dramatică. Aproape că s-a înjumătățit numărul de absolvenți de bacalaureat. Și aceasta nu din cauza procentelor. Acest indicator, procentul mai scade, mai fluctuează. Vorbind pe cifre absolute scăderea privește aici populația județului, demografia și abandonul școlar”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Ion. El a spus că, în privința abandonului școlar ca țară, ne situăm pe locul trei în Europa, cu 18,5 %, „ înainte având: Malta (19,6%) și Spania (19%). „Aici, din punctul nostru de vedere este adevărat și nu prea. Aceasta pentru că se calculează abandon școlar și cel care nu mai finalizează învățământul care nu mai este obligatoriu. La noi învățământul e obligatoriu de unsprezece ani, luând și clasa zero în calcul. Deci, cine părăsește sistemul după clasa a zecea, probabil că Institutul Național de Statistică îl înregistrează ca abandon școlar. Noi ca abandon școlar înțelegem cazul copilului care de mâine nu mai ajunge la școală din diverse motive”, a mai spus prof. Sorin Ion. În cadrul conferinței de presă au mai fost prezentate: rezultatele obținute de școala dâmbovițeană în anul trecut la examenele naționale- Evaluarea Națională și Bacalaureat, direcțiile principale de acțiune ale instituției pentru anul școlar 2017-2018 și proiectele cu finanțare europeană pe care le derulează atât Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, cât și unitățile de învățământ, aici fiind vorba de proiecte importante care situează școala dâmbovițeană în topul instituțiilor cu rezultate notabile din plan național.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Învățământul profesional, resuscitat pas cu pas”
Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței "Crizantema de Aur", ediția a 50-a, jubiliară, 2017
Inspecții periodice în școlile dâmbovițene
Elevi târgovișteni, cadeți pentru o zi
62 de proiecte europene pentru școala dâmbovițeană
Simpozion Internațional UNESCO despre icoană în misiunea bisericii
Toamna literară pietroșițeană "Mircea Horia Simionescu" - un eveniment cu dublă semnificație aniversară
Ministrul Educației, în videoconferință cu județele
Preluarea liceelor agricole de Minister, comentată de dâmbovițeni
Revendicările dascălilor, pe masa guvernului

Editorial

Un imn înveșmântat în marama Dorului

GEORGE COANDĂ


Haideți, stimați cititori, să uităm pentru câteva zile absurdul zbucium politic din plaiul mioritic, să uităm de acei politicieni năuci al căror război, uneori halucinant, a distrus și continuă să distrugă România, care ar fi cu siguranță mai fericită fără acei pierde-vară, de fapt, pierde-țară. 

[citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter

Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale