Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.04.2015 00:20

Cu fonduri europene sau prin parteneriate,


A A

Restaurările, prioritatea Consiliului Județean

Restaurările, prioritatea Consiliului Județean
La proiectul care vizează Curtea Domnească, sunt în lucru două variante: fie un proiect propriu al CJD, fie în parteneriat cu municipalitatea Târgoviște

❚ Pentru perioada imediat următoare, conducerea forului administrativ are în vedere restaurarea și valorificarea Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” de la Târgovi ște, care ar urma să cuprindă și zona centrală ❚ O altă clădire aflată în atenția autorităților județene este chiar sediul Consiliului Județean, care are nevoie urgentă de reabilitare energetică, recompartimentare și consolidare ❚ Totodată, în vizorul CJD se află și Școala de Cavalerie, și ea cu nevoi urgente de reparații capitale, refacere instalații și amenajări

VIOLETA STANCIU


Restaurarea și valorificarea Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” din Târgoviște și reabilitarea energetică a sediului administrativ al Consiliului Județean Dâmbovița sunt doar două dintre numeroasele proiecte pe care conducerea forului județean vrea să le întocmească în următoarea perioadă în vederea obținerii finanțării europene.

La proiectul care vizează Curtea Domnească, președintele CJD a anunțat deja că sunt în lucru două variante: fie se va merge pe un proiect propriu al Consiliului, fie pe varianta unui Plan Integrat de Dezvoltare Urbană în parteneriat cu municipalitatea Târgoviște, care să cuprindă zona centrală de la Casa Sindicatelor până la Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”.

De asemenea, o estimare preliminară a specialiștilor CJD arată că proiectul de reabilitare energetică a sediului administrativ se ridică la circa 5-6 milioane de euro, bani care pot fi atrași de la UE pe programul „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele”.

„Ne-am propus să depunem un proiect pentru reabilitarea energetică a sediului administrativ al CJD. Acesta a fost construit în anii 1970 și are nevoie de lucrări de consolidare, de recompartimentare, de eficiență energetică, însemnând înlocuirea de tâmplărie, înlocuirea tuturor instalațiilor electrice, de apă, gaze, canal. Probabil că va trebui să găsim o formulă tehnică de reabilitare termică prin interior, pentru că la exterior nu ne permite placajul. Lucrarea se va ridica probabil undeva la peste 5-6 milioane de euro”, a punctat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

În vizorul acestuia se află și ªcoala de Cavalerie, care are nevoie urgentă de consolidare, reparații capitale, refacere instalații termice, apă, canalizare, instalații electrice, amenajări alei de acces, spații verzi, panouri de semnalizare și informare etc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale