22.04.2015 00:20

Restaurările, prioritatea Consiliului Județean

Restaurările, prioritatea Consiliului Județean
Galerie foto

❚ Pentru perioada imediat următoare, conducerea forului administrativ are în vedere restaurarea și valorificarea Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” de la Târgovi ște, care ar urma să cuprindă și zona centrală ❚ O altă clădire aflată în atenția autorităților județene este chiar sediul Consiliului Județean, care are nevoie urgentă de reabilitare energetică, recompartimentare și consolidare ❚ Totodată, în vizorul CJD se află și Școala de Cavalerie, și ea cu nevoi urgente de reparații capitale, refacere instalații și amenajări

VIOLETA STANCIU


Restaurarea și valorificarea Ansamblului Monumental „Curtea Domnească” din Târgoviște și reabilitarea energetică a sediului administrativ al Consiliului Județean Dâmbovița sunt doar două dintre numeroasele proiecte pe care conducerea forului județean vrea să le întocmească în următoarea perioadă în vederea obținerii finanțării europene.

La proiectul care vizează Curtea Domnească, președintele CJD a anunțat deja că sunt în lucru două variante: fie se va merge pe un proiect propriu al Consiliului, fie pe varianta unui Plan Integrat de Dezvoltare Urbană în parteneriat cu municipalitatea Târgoviște, care să cuprindă zona centrală de la Casa Sindicatelor până la Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”.

De asemenea, o estimare preliminară a specialiștilor CJD arată că proiectul de reabilitare energetică a sediului administrativ se ridică la circa 5-6 milioane de euro, bani care pot fi atrași de la UE pe programul „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele”.

„Ne-am propus să depunem un proiect pentru reabilitarea energetică a sediului administrativ al CJD. Acesta a fost construit în anii 1970 și are nevoie de lucrări de consolidare, de recompartimentare, de eficiență energetică, însemnând înlocuirea de tâmplărie, înlocuirea tuturor instalațiilor electrice, de apă, gaze, canal. Probabil că va trebui să găsim o formulă tehnică de reabilitare termică prin interior, pentru că la exterior nu ne permite placajul. Lucrarea se va ridica probabil undeva la peste 5-6 milioane de euro”, a punctat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

În vizorul acestuia se află și ªcoala de Cavalerie, care are nevoie urgentă de consolidare, reparații capitale, refacere instalații termice, apă, canalizare, instalații electrice, amenajări alei de acces, spații verzi, panouri de semnalizare și informare etc.