Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



13.02.2017 00:21

Secretarul executiv al Organizației Județene Dâmboviția anunță...


A A

PSD, în contraatac la Guvernul Cioloș

PSD, în contraatac la Guvernul Cioloș
Alexandru Oprea, secretar executiv PSD Dâmbovița

❚ Pentru că în ultima perioadă Guvernul Grindeanu și social democrații au fost supuși unei presiuni și unui scandal uriaș din cauza modificărilor aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, PSD a decis că a venit vremea ca și Guvernul Cioloș și fostul ministru tehnocrat al Justiției să fie trași la răspundere pentru modificările aduse anul trecut Codului Penal, tot prin Ordonanță de Urgență ❚ Secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, amintește că și tehnocrații au adoptat modificări fără să se consulte cu nimeni, fără să organizeze în prealabil o dezbatere publică, iar totul s-a făcut pe șest

ANA MARIA POPESCU

 


 

Partidul Social Democrat pregătește un contraatac împotriva Guvernului de tehnocrați condus până în decembrie 2016 de Dacian Cioloș! Pentru că în ultima perioadă Guvernul Grindeanu și social democrații au fost supuși unei presiuni și unui scandal uriaș din cauza modificărilor aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, PSD a decis că a venit vremea ca și Guvernul Cioloș și fostul ministru tehnocrat al Justiției să fie cumva trași la răspundere pentru modificările aduse anul trecut Codului Penal, tot prin Ordonanță de Urgență.

Secretarul executiv PSD Dâmbovița explică ce înseamnă abuzul în serviciu

Potrivit secretarului executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, și tehnocrații au adoptat modificări fără să se consulte cu nimeni, fără să organizeze în prealabil o dezbatere publică, dar pe ei nimeni nu i-a criticat, nimeni nu a protestat, totul s-a făcut pe șest, dar și aceștia ar trebui să dea explicații pentru deciziile pe care le-au luat pe acest subiect. Tehnocrații se pare însă că au modificat și adoptat numai ce le-a convenit, deși Constituția spune clar că pentru textele declarate neconstituționale instituțiile statului au obligația ca în 45 de zile să ia măsurile necesare pentru punerea acestora cu legislația incidentă. Secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, a explicat în cadrul unei conferințe de presă ce înseamnă de fapt „abuzul în serviciu” și unde trebuie neapărat să se intervină.

„A fost o întreagă dezbatere și o întreagă acțiune de manipulare a opiniei publice legate de presupusele modificări făcute pe șest ale Codului Penal. Vreau să vă spun că s-a discutat, și este bine că s-a discutat acest lucru, că Partidul Social Democrat trebuie să facă o sesizare, pentru că tot este la modă, asupra modului în care a fost modificat tot prin Ordonanță de Urgență, fără dezbatere publică, Codul Penal de către Guvernul Cioloș și de către doamna ministru Prună (n.n. fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș). Articolul 147 din Constituția României spune foarte clar că pentru acele texte declarate neconstituționale există obligația instituțiilor statului ca în 45 de zile să ia măsuri pentru punerea lor în concordanță cu legislația incidentă. De la declararea ca neconstituțională a acelor texte, avem la unele aproape trei ani și nu cred că este permis nimănui, așa pe sărite sau numai după niște criterii de dumnealor știute, să spună peastea le punem în concordanță cu prevederile Curții Constituționale și aceste prevederi nu le punem în concordanță. Pentru corecta informare a opiniei publice, este de reamintit faptul că dintre statele europene doar cinci mai au incriminată infracțiunea de abuz în serviciu. Deci s-a specificat foarte clar că ne aflăm în fața infracțiunii de abuz în serviciu în momentul în care un funcționar public își exercită cu încălcarea expresă a unor prevederi legale atribuțiile de serviciu și că prejudiciul cauzat prin încălcarea acelor prevederi legale este semnificativ. Că vorbim de 200.000 lei, că vorbim de 500.000 lei, că vorbim de valori mai mici sau mai mari, eu cred că juriștii din această țară trebuie să se pronunțe legat de ce înseamnă lezare semnificativă a unei valori. Tot pe această propagandă deșănțată s-a mers până acolo încât s-a spus că putem fura fără grijă... Nu domnilor, indiferent dacă furăm 5 lei sau 10 lei, există infracțiunea de furt prevăzută de Codul Penal. Dar la abuzul în serviciu trebuie să se lezeze semnificativ o valoare și în al doilea rând acea atingere adusă să poată fi încadrată ca abuz în serviciu, pentru că altfel există calea amenzii administrative, a contenciosului și se poate foarte ușor recupera un prejudiciu de mai mică importanță. Nu cred că este firesc și normal să umplem închisorile din România cu presupuse fapte de abuz în serviciu”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale