Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro09.04.2024 00:17

În anul 2023


A A

Turismul, în creștere în Dâmbovița

Turismul, în creștere în Dâmbovița

În cadrul unei ședințe a Colegiului Prefectural Dâmbovița, Vasile Ciocan, Șeful Serviciului din cadrul Instituției Prefectului, a prezentat cifrele recente referitoare la turismul din județ. Potrivit raportului prezentat, sectorul turistic din Dâmbovița a înregistrat o creștere în anul 2023, atât în ceea ce privește sosirile, cât și înnoptările.

La începutul anului 2023, județul Dâmbovița dispunea de 96 de unități de primire turistică, oferind un total de 3.537 de locuri de cazare. Acestea includ 18 hoteluri, cinci hosteluri, trei hanuri și moteluri, cinci cabane turistice, trei vile turistice și 38 de pensiuni agroturistice. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în 2023 au totalizat 111.090, reflectând o creștere de 2,9% față de anul 2022. Turiștii români au reprezentat cea mai mare parte a sosirilor, cu o pondere de 96,1%, în timp ce turiștii străini au constituit 3,9% din total.

În ceea ce privește proveniența turiștilor străini, cei mai mulți au fost din Europa, cu 59,3% din aceștia provenind din țările Uniunii Europene. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în 2023 au însumat 273.680, înregistrând o creștere de 14,2% față de anul anterior. Similar sosirilor, majoritatea înnoptărilor au fost realizate de către turiștii români, cu o pondere de 95,8%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 4,2% din total.

Procentul de utilizare netă a locurilor de cazare în anul 2023 a înregistrat o creștere, ajungând la 27,5% pentru totalul structurilor de cazare turistică, comparativ cu 22,9% înregistrat în anul precedent. Aceste cifre reflectă o tendință ascendentă în sectorul turistic din județul Dâmbovița și reprezintă un semn pozitiv pentru dezvoltarea continuă a turismului în regiune.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gabriel Purcaru, obiective importante privind infrastructura sanitară din Moreni
„La Moțăieni, proiectele și investițiile bat pasul pe loc”
George Rotaru poate să aducă schimbarea mult așteptată de cetățeni
Planuri pentru îmbunătățirea infrastructurii sanitare la Titu
Investiții masive în infrastructura rutieră
Schimbare mult așteptată la Primăria Odobești
„La Găești, din păcate, salubritatea este o afacere de familie și toți cunoaștem acest lucru”
„Sindicatele din industria de Apărare nu sunt de acord cu viziunea cedării”
Record de secții de votare pentru diaspora dâmbovițeană
Conferință pe teme juridice la Tribunalul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale