Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.10.2016 00:25

Prin vocea președintelui Organizației Municipale Târgoviște,


A A

PSD acuză: Guvernul Cioloș, dezastru pentru țară și județ

PSD acuză: Guvernul Cioloș, dezastru pentru țară și județ
Social-democrații dâmbovițeni acuză că Guvernul Cioloș, în loc să le sprijine, mai mult încurcă administrațiile

❚ Cristian Stan aduce în atenția opiniei publice situația gravă în care au ajuns administrațiile în urma guvernării Cioloș ❚ Un adevărat dezastru se înregistrează atât pe linia finanțărilor pe Ordonanța 28, cât și la capitolul fonduri europene, unde situația este tragică, iar dezvoltarea comunităților locale din fonduri externe este blocată și nici nu există semne că lucrurile vor merge mai bine în perioada următoare ❚ Totodată, președintele PSD Târgoviște și primar al municipiului, Cristian Stan, trage un semnal de alarmă: anul acesta, România a atras zero fonduri europene, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care social democrații susțin că Dacian Cioloș nu mai are ce să caute la guvernarea țării

ANA MARIA POPESCU


După ce a reușit performanța de a pune țara pe butuci în mai puțin de un an, tehnocratul Dacian Cioloș își dorește să fie prim ministru al României și după alegerile din 11 decembrie! Social democrații nici nu concep ca după alegerile parlamentare din toamnă să mai susțină în fruntea țării un Guvern de tehnocrați și asta pentru că le-a fost de ajuns profesionalismul și priceperea de care au dat dovadă Dacian Cioloș și miniștrii săi. Președintele PSD Târgoviște și vicepreședinte al PSD Dâmbovița, Cristian Stan, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre dezastrul provocat de Guvernul Cioloș atât pe linia finanțărilor pe Ordonanța 28, cât și la capitolul fonduri europene, unde situația este deja tragică, iar dezvoltarea comunităților locale din fonduri externe este blocată și nici nu există semne că lucrurile vor merge mai bine în perioada următoare. În 2016, România a atras zero fonduri europene, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care social democrații susțin că Dacian Cioloș nu mai are ce să caute la guvernarea țării.

„România are nevoie de un Guvern angajat politic”

„În luna septembrie, actualul Guvern, pentru că înțeleg că domnul Cioloș se dorește a fi premier din nou după 11 decembrie, taie toate investițiile pentru administrațiile publice locale, într-un moment în care aveam mai multă nevoie de acestea. Păi dacă tai investițiile la școli, dacă tai investițiile la grădinițe în luna septembrie a anului în curs, ce faci cu banii?! Către ce zone direcționezi banii dacă infrastructura educațională este în acest fel ignorată... Era mult mai bine pentru administrațiile publice locale să spui de la început că nu ai bani și atunci nu ne mai asumam niciun angajament față de constructor, dar în momentul în care semnezi contractul de finanțare, iar la jumătatea contractului de finanțare, după ce se realizează lucrări în valoare de câteva miliarde, tai finanțarea, atunci avem o problemă foarte mare pe zona administrației publice locale. Și situația este generală la nivelul țării. Dacă la modul acesta înțelegem să încurajăm investițiile realizate de administrațiile publice locale, înseamnă că nu am înțeles nimic din rolul pe care trebuie să-l aibă un Guvern pe zona investițională raportat la competențele și atribuțiunile legale pe care le ai în sprijinirea administrațiilor publice locale. Noi, la Gădinița Nr. 9, am preluat deja sarcina pe bugetul local, dar în situația în care vom avea mai multe investiții pe viitor, este absolut imposibil să poți să preiei investiții mai mari. Așa că este foarte clar că România are nevoie de un Guvern angajat politic, are nevoie de un Guvern care să fie aproape de comunitățile locale, aproape de administrațiile publice locale și care să asculte mesajele care vin din teritoriu”, a declarat Cristian Stan.

Ghidurile de finanțare și fondurile europene, în… aer

De asemenea, președintele PSD Târgoviște a adus în discuție și situația tragică în ceea ce privește atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană:

„Același autism față de mesajele venite de la administrațiile publice locale se manifestă și pe zona fondurilor europene. În afara faptului că avem zero absorbție de fonduri europene în 2016, Ghidurile de finanțare care apar, deși apar cu întârziere și din acest punct de vedere ar trebui să fie mai bine documentate și să răspundă unor cerințe care vin din zona administrațiilor publice locale, cuprind contradicții și de multe ori clauze care fac imposibilă implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Un exemplu este Axa 3, pentru reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale, deci a blocurilor de locuințe, lansată în martie, Ghid modificat în luna iulie pe o zonă foarte sensibilă, aceea a ajutoarelor sociale și pe zona care vizează șarpantele, iar consecința este că la nivelul lunii octombrie, ADR Sud Muntenia nu are niciun proiect depus. Și situațiile se perpetuează și pe celelalte axe de finanțare, fiind foarte puține axe deschise la acest moment, majoritatea fiind cu finanțare națională”, a declarat Cristian Stan, președinte PSD Târgoviște, vicepreședinte PSD Dâmbovița și primar al municipiului Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale