Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.10.2013 08:17

S-a dat startul excluderii din partid a liberalilor incomozi care nu acceptă teroarea tăcerii


A A

PNL Dâmbovița, sub bocancul portocaliu al cenzurii

PNL Dâmbovița, sub bocancul portocaliu al cenzurii
Ciprian Preduț a postat pe rețeaua de socializare detalii despre culisele excluderii sale din PNL

❚ Conducerea PNL Târgoviște a exclus din partid un membru după ce acesta sesizase la București faptul că noul Birou municipal al partidului a fost constituit nestatutar ❚ După o lungă tăcere, liberalul a ieșit la rampă cu declarații spinoase împotriva cuplului Volintiru-Cristache de la conducerea locală a PNL: „Sunt dat afară de PDL-iști intrați în PNL de câteva săptămâni. Unde erai domnule Cristache când noi eram în stradă?” ❚ Sub noua conducere interimară, PNL Dâmbovița nu mai organizează obișnuitele conferințe de presă săptămânale, iar liberalii au interzis la declarații publice, sub amenințarea excluderii


ANDREI VASILIU


 

PNL Târgoviște a exclus din partid un membru pe motiv că ar fi adus „prejudicii de imagine” formațiunii politice prin comentarii făcute pe o rețea de socializare. Victima deciziei absurde a organizației liberale a fost tânărul Ciprian Preduț, care își luase inima-n dinți și trimisese o scrisoare conducerii centrale a PNL despre neregulile din organizația Dâmbovița, condusă de președintele interimar Mihai Volintiru.

 

Tânărul liberal a atras atenția conducerii PNL că noul Birou Municipal al liberalilor târgovișteni funcționează nestatutar. Nici nu a plecat bine spre București scrisoarea, că liberalul Preduț s-a trezit lovit din toate direcțiile de noile achiziții pedeliste din PNL-ul dâmbovițean, totul culminând cu excluderea sa din partid chiar de către respectivul Birou Municipal, reclamat ca fiind nestatutar.

 

„Biroul municipal PNL Târgoviște nu a fost statutar constituit”

Ulterior deciziei prin care a fost exclus din partid, Ciprian Preduț a publicat pe internet scrisoarea trimisă pe 25 septembrie a.c. către PNL București, document din care spicuim următoarele rânduri: „Domnule Președinte, Subsemnatul Preduț Ciprian Cristian (…) vă rog să solicitați Organizației Municipale Târgoviște să revoce din calitatea de membru în biroul municipal filiala Târgoviște persoanele care nu aveau o vechime de cel puțin 3 luni în PNL la data constituirii biroului municipal filiala Târgoviște (22 august 2013). Numirea lor este abuzivă deoarece încalcă articolul 14 din regulamentul de aplicare al statutului care precizează că au drept de vot doar cei care au o vechime mai mare de 3 luni. Vă rog să dispuneți anularea actelor și deciziilor care au fost luate prin votul biroului deoarece acesta nu a fost statutar constituit și să invalidați mandatele celor care fac parte din biroul municipal cu încălcarea articolului 14 din regulamentul de aplicare al statutului”, a solicitat liberalul Ciprian Preduț conducerii PNL București, fiind însă exclus din partid la doar câteva zile după expedierea acestei scrisori.


„După trei ani de muncă în PNL sunt dat afară

pentru comentariile făcute pe facebook la adresa interimarilor din Dâmbovița”

Revoltat față de nedreptatea deciziei luate de biroul municipal PNL Târgoviște și validate de conducerea liberalilor dâmbovițeni, tânărul Preduț a postat pe rețeaua de socializare detalii despre culisele excluderii sale:

„După trei ani de muncă în PNL sunt dat afară pentru prejudicii de imagine aduse partidului, prin comentariile făcute pe facebook la adresa interimarilor din Dâmbovița. Sunt dat afară de PDL-iști intrați în PNL de câteva săptămâni, de un birou municipal pe care l-am reclamat ca fiind nestatutar. Haios nu? Unde erai domnule Cristache când noi eram în stradă?”, a scris indignat Ciprian Preduț pe rețeaua de socializare, fiind decis să conteste hotărârea la forurile centrale ale partidului și chiar să se adreseze instanței de judecată.

Tensiunile în PNL Dâmbovița sunt extrem de mari, însă liberalii nu mai au curajul să-și exprime public nemulțumirile, fiind în permanență amenințați cu excluderea. Pe „lista neagră” a conducerii interimare se află, potrivit surselor noastre, și fostul președinte al PNL Dâmbovița, Gabriel Grozavu, a cărui excludere ar duce la vacantarea fotoliului de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Mai mult decât atât, noua conducere interimară a liberalilor este certată cu ideea organizării conferințelor de presă săptămânale cu care ne obișnuise PNL Dâmbovița. Revolta împotriva conducerii filialei județene a PNL s-a concretizat într-un memorandum, ai cărui semnatari cer demisia președintelui interimar Mihai Volintiru, după declarațiile acestuia potrivit cărora PDL-iștii se pot înscrie în Partidul Național Liberal.

Asta deși președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Târgoviște, în cadrul unui miting la care au participat mii de dâmbovițeni: „După 10 iunie, în Dâmbovița, va fi interzisă hoția, interzisă teroarea, adică interzis PDL!”.

Și totuși, în disprețul declarațiilor președintelui Crin Antonescu, PNL Dâmbovița a devenit mumă pentru pedeliști și ciumă pentru vechii săi membri liberali.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale