Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.12.2016 00:25

Ieri, românii au decis la vot


A A

Partidul Social Democrat, victorie istorică în alegeri

Partidul Social Democrat, victorie istorică în alegeri

Violeta Stanciu, Ana Maria Popescu, Virgil Voinescu, Corvin Dumitrică

 


 

În județ au fost deschise 432 de secții de votare pentru un număr de 433.374 de alegători cu drept de vot și cărți de identitate valabile. Aceștia au avut de ales între 138 de candidați: 32 de femei și 106 bărbați. Aproximativ 700 de polițiști au fost angrenați la nivelul Județului Dâmbovița pentru buna desfășurare a scrutinului electoral în vederea asigurării măsurilor de pază, protecție, ordine și liniște publică și prevenirii oricăror fapte antisociale, iar Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a desfășurat activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

„Am votat pentru un viitor mai bun”

La Târgoviște, puțini au fost cei care s-au grăbit să voteze la primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, conform Biroului Electoral Central, la ora 8.58, Dâmbovița ocupa locul 3 la nivel național în ceea ce privește prezența la vot, cu 3,34% dintre alegători veniți deja la urne. Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au stat de vorbă cu primii votanți, după ieșirea acestora din secțiile de votare aflate la Colegiul „Constantin Cantacuzino” și la Școala Gimnazială „Coresi” din municipiul Târgoviște. Cei mai mulți dintre alegători nu au dorit să își întrerupă rutina unei zile de duminică pentru a merge la urne, iar, ca de obicei, primii au fost pensionarii. Unii au ajuns în fața secției de votare cu 20 de minute înainte de ora șapte, iar pe buletine mai aveau un singur loc pentru timbrul autocolant care confirmă prezența la vot. Cei în vârstă văd votul ca o obligație. Spun că au introdus în urnă buletinul de vot cu gânduri de bine pentru tineret și au avut mesaje pentru viitorii parlamentari. Toți au votat pentru un trai mai bun pentru pensionari și locuri de muncă pentru tineri și spun că românii ar trebui să iasă în număr cât mai mare la vot pentru a da o șansă țării să se redreseze. Ei susțin că întotdeauna vin la vot imediat după deschiderea urnelor, pentru ca la ora 8.00 să fie prezenți la slujba de la biserică.

● „Ca de fiecare dată, am vrut să fiu printre primii. Așa am procedat și la celelalte alegeri. Indiferent că au fost locale, generale... Am considerat că este o datorie a noastră, a românilor, să mergem și să votăm.”

● „Am votat pentru un viitor mai bun. Pentru un trai mai bun și pentru copiii noștri. Consider că este o datorie a fiecăruia să meargă să voteze. Îi îndemn pe toți să meargă la vot. Indiferent de vârstă.”

● „Am votat pentru o Românie mai bună, mai frumoasă, mai unită. Am votat pentru noi.”

● „Intru la serviciu și nu am vrut să plec fără să votez. M-am trezit mai de dimineață și am venit la vot. Este un lucru normal și firesc. Nu aveam cum să nu votez. Toată familia mea merge astăzi la vot. Vă spun sincer că nici nu i-am întrebat cu cine o să voteze. Fiecare are dreptul să aleagă. Important este să mergem la vot.” ● „Vreau să fiu un exemplu pentru tinerii noștri care, din păcate, nu prea vor să vină la vot. Am o vârstă și am participat la multe alegeri. Din păcate, tinerii nu vin sa voteze și nu înțeleg de ce. Trebuie să înțeleagă și ei că acest vot este pentru ei.”

Primele date ale autorităților publice locale indicau faptul că nu au fost incidente, iar activitatea de votare din județul Dambovița s-a desfășurat normal în primele două ore de desfășurare a scrutinului electoral.

Vot constant și liniște deplină

Până la ora 11.00, la secțiile de votare de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” și Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu” (Școala nr. 9) din municipiul Târgoviște procesul de votare a continuat în același ritm constant. Nu este mai puțin adevărat că și timpul a fost de partea alegătorilor, care ieri au avut parte de o zi deosebit de frumoasă și călduroasă, de toamnă târzie, care lea permis să iasă din case pe parcursul zilei. Președinții celor patru secții de votare amenajate la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” ne-au declarat că nu s-au înregistrat probleme și că votul a decurs în mod normal, fără incidente, la primele ore ale dimineții. Astfel, până la ora 11.00, la Secția de votare nr. 51 au votat 90 de persoane, din cele 1373 înscrise pe lista permanentă; la Secția de votare nr. 52, din numărul total de 1516 votanți, 155 își exprimaseră deja dreptul la vot; la Secția cu numărul 53, până la ora 11.00 au reușit să treacă pe la urne 78 de votanți din cei 712 alegători înscriși în lista permanentă, iar la Secția nr. 54 au votat 86 de persoane din numărul total de 874 de alegători. Totodată, președinții acestor secții de votare ne-au spus că pe listele suplimentare au votat, până la acel moment, membrii comisiilor și persoanele care au asigurat paza. De asemenea, până la ora 11.00, „votul constant” a fost o caracteristică dominantă și la Școala Gimnazială „Grigore Alexandrescu”. La Secția nr. 54, din cele 1431 de persoane înscrise pe listele permenente au votat 122; la Secția nr. 55, din 1457 de alegători doar 133 se prezentase la vot până la ora 11.00; la Secția nr. 57 votaseră 97 de alegători din numărul total de 823 înscriși în listele permanente, iar la Secția nr. 58 au venit să voteze 70 de persoane din cele 780 înscrise pe listele permanente.

Ora 13.00: lumea începe să iasă din case

În jurul prânzului, alegătorii au început să iasă din case, ceva mai masiv, pentru a se îndrepta spre secțiile de votare. Acest fapt l-am constatat, în jurul orei 13.00, la cele două secții de votare de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște. Astfel, Secția de votare nr. 49 înregistra 285 de voturi deja exprimate, din totalul de 1216, iar Secția de votare nr. 50 consemna 245 de votanți din cei 1214 înscriși în listele permanente. La singura secție de votare amenajată în incinta Școlii Gimnaziale „Coresi” din municipiul Târgoviște, până la ora 13.30, au votat 360 de persoane din cele 1239 înscrise în listele permenente, iar pe listele suplimentare se aflau, la acel moment, 10 persoane. Președinta secției de votare ne-a declarat că cei mai mulți votanți au venit până în ora 12.00. La închiderea urnelor, prezența la vot a fost 43,06%, au votat 185,745 de persoane din 431.352 înscrise pe listele permanente. Pe listele suplimentare au votat 7.502 persoane, urna mobilă fiind solicitată pentru 1.059 cazuri.

Autoritățile locale și județene, la vot

Duminica de alegeri a fost așteptată cu speranță de toți cei care știau că votul lor contează.

„Am votat cu speranța de mai bine”

Secretarul executiv al PSD Dâmbovița și vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, candidat PSD la Camera Deputaților, a fost prezent la ora 9.00 la secția din cadrul Școlii nr. 13, unde și-a exprimat opțiunea de vot. La ieșirea de la urne acesta a declarat: „Am votat, în primul rând, cu speranța de mai bine pentru cetățenii județului Dâmbovița și cu speranța de mai bine pentru România în general. Cred că fiecare român ar trebui să se gândească în momentele acestea care vin o dată la 4 ani la ce au făcut unii și ce au făcut alții pentru respectivul român și pentru respectiva familie. Cred că noi am demonstrat prin întreaga campanie electorală pe care am purtat-o, prin programul pe care noi l-am prezentat românilor, că ne gândim la soarta românilor, ne gândim la soarta României și cu siguranță am demonstrat că oricâte vorbe s-ar spune despre reprezentanții noștri totuși suntem mai aplecați spre nevoile oamenilor, mai aproape de oameni. Am votat cu încredere într-o Românie mai normală, am votat cu încredere în reluarea creșterii economice a acestei țări, am votat cu speranța că putem forma viitorul Guvern al României, care să ducă România între statele cu creștere economică în Uniunea Europeană și care să dea o speranță cetățenilor din această țară”.

„Am votat pentru cei care vor o Românie puternică”

Cu speranțe a participat la vot președintele Consiliului Județean Dâmbovița și președinte PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, însoțit de candidații PSD Rovana Plumb și Titus Corlățean, în jurul orei 10.00, la Secția de votare nr. 38 din cadrul Liceului „Voievodul Mircea” Târgoviște. La ieșirea de la urne cei trei candidați la alegerile pentru Parlamentul României au făcut declarații presei, speranța fiecăruia fiind într-un rezultat bun, prin prisma programului și al unei echipe puternice și interesate de viitorul țării. „Am ales să exercităm dreptul de vot în echipă, o echipă puternică a Partidului Social Democrat. Am votat pentru cei care vor o Românie puternică, o Românie dezvoltată economic și o Românie în care oamenii să aibă venituri mai mari, o Românie a tuturor românilor”, a declarat Adrian Țuțuianu, candidat PSD la Senatul României.

„Am votat cu încredere”

„Am votat cu încredere pentru un Parlament eficient și responsabil față de cetățenii lui. Am votat pentru o guvernare competentă și preocupată de problemele reale ale cetățenilor, o guvernare care să știe să construiască România. Am votat pentru o guvernare care să nu-i uite pe copii, pe cei care muncesc, pe pensionari, pe toți românii. Am votat pentru o guvernare pentru România și pentru români”, a declarat Rovana Plumb, candidat PSD la Camera Deputaților.

„Am votat pentru un Guvern al României și al românilor”

„Am votat astăzi, în primul rând pentru un Parlament mai bun, mai profesionist și integru. În al doilea rând am votat pentru un Guvern al României și al românilor, nu un Guvern al unor interese străine de România și de români, un Guvern care să-și facă datoria corect și profesionist față de cetățenii României. În al treilea rând, am votat pentru o Românie mai prosperă economic și mai echitabilă social, o Românie puternică care să fie cu adevărat respectată de actorii internaționali începând cu partenerii europeni și transatlantici. Nu în ultimul rând, am votat continuarea și finalizarea unor proiecte de dezvoltare esențiale pentru județul Dâmbovița, unele chiar esențiale pentru județul Dâmbovița, unele chiar cu caracter strategic. Am votat pentru investițiile în infrastructură rutieră, apă și canalizare, stație de epurare, grădinițe, școli, pentru susținerea agriculturii din județul Dâmbovița, pentru industria de apărare din județul Dâmbovița, pentru Sănătate, Educație, locuri de muncă și pentru a rezolva problemele și așteptările tinerilor. Și am votat pentru o echipă puternică pe care eu personal o respect și sunt convins că va avea succesul meritat în județul Dâmbovița”, a declarat Titus Corlățean, candidat PSD la Senatul României.

„Am votat pentru viitorul copiilor noștri”

În jurul orei 11.00, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan și-a exprimat opțiunea de vot la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”. La ieșirea de la urne, edilul Târgoviștei a precizat că a votat pentru un viitor mai bun: „Am votat candidații care sunt aproape de comunitatea locală, am votat candidații care au venit cu proiecte, am votat candidații care au venit cu soluții și cel mai important... am votat pentru viitorul copiilor noștri”, a declarat Cristian Stan. „Am încrederea că România va fi așa cum ne-o dorim toți” Viceprimarul municipiului Târgoviște, Carmen Holban, și-a exercitat dreptul de vot la secția din cadrul Grădiniței nr. 2. „Am votat pentru o Românie în care oamenii să fie respectați așa cum trebuie, pentru o Românie în care sistemul sanitar să fie așa cum și-l dorește fiecare, așa cum îl merităm. Am încrederea că România va fi așa cum ne-o dorim toți”, a declarat viceprimarul municipiului Târgoviște, Carmen Holban, candidat PSD la Camera Deputaților.

„Am votat pentru ca România să aibă o șansă”

Candidata social democrată Oana Vlăducă, a fost prezentă la orele prânzului la secția de votare din cadrul Liceului nr. 1 Târgoviște pentru a vota. „Am votat pentru ca România să aibă o șansă, iar acea șansă să-i fie dată de români. Experimente cu oameni puși din alte părți trebuie să înceteze. România este a românilor și ei sunt singurii care decid pentru viața lor”, a spus la ieșirea de la urne consilierul local Oana Vlăducă, candidat PSD la Camera Deputaților.

„Am votat pentru ca România să fie condusă prin proiecte serioase”

Liviu Stoica, candidat PSD la Senatul României, și-a exercitat dreptul la vot la secția din cadrul Școlii Smaranda Gheorghiu. „Am votat pentru ca România să fie condusă prin proiecte serioase, prin obiective serioase, prin fonduri europene atrase, nu să facem joc de glezne și să ne specializăm în studii de fezabilitate. Ne-am săturat. Vrem să avem și un randament, vrem ca țara să fie condusă prin proiecte, nu prin oameni veniți din altă parte”.

 

Rezultate Exit poll ora 21.00

CURS/AVANGARDE

Camera Deputaților

PSD – 45,00%

PNL – 21,70%

USR – 9,10%

UDMR – 6,50%

ALDE – 6,30%

PMP – 5,50%

PRU – 2,70%

ALȚII – 2,20%

ANR – 1,0%

Senat

PSD – 45,10%

PNL – 21,60%

USR – 9,20%

ALDE – 6,40%

UDMR – 6,40%

PMP – 5,60%

PRU – 2,60%

ALȚII – 2%

ANR – 1,10%

La realizarea sondajului au fost întrebați peste 15.000 subiecți, între orele 07.00-20.30, marja de eroare fiind sub 1%.

IRES

Camera Deputaților

PSD - 45,8%

PNL - 20,8%

USR - 9,30%

ALDE - 6,90%

PMP - 4,7%

UDMR - 6,7%

Senat

PSD - 45,9%

PNL - 20,7%

USR - 9,3%

ALDE - 6,3%

PMP - 4,7%

UDMR - 6,8%


Tăvălug de ilegalități electorale reclamate de partidele politice

Nereguli semnalate de PSD Dâmbovița

● În comuna Butimanu, reprezentanții PNL s-au implicat în mod activ în operațiuni de transportare a cetățenilor și influențarea acestora în scopul acordării votului PNL. Aceștia se deplasau din poartă în poartă, ținând evidența persoanelor transportate în vederea răsplătirii acestora. Transportarea cetățenilor s-a efectuat cu aproximativ 15 autovehicule, inclusiv auto marca Dacia Logan aflată în proprietatea Unității Administrativ Teritorială Butimanu.

● La secția de votare nr. 117 din localitatea Răcari, numitul Achim Ion, reprezentantul PNL în secția de votare, fotografia alegătorii după ieșirea acestora din cabinele de vot, în timpul în care introduceau în urnă buletinele de vot, în scopul intimidării acestora sau cu scopul coruperii alegătorilor, prin oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase. Aceste aspecte au fost învederate președintelui secției de votare nr. 117 și agentului care asigură paza și supravegherea secției de votare, însă aceștia nu au luat măsurile prevăzute de lege, asistând pasiv la săvârșirea faptelor penale.

● La secțiile de votare nr. 121 și 122 din localitatea Răcari au fost sesizate încălcări ale prevederilor legale de către Popa Dumitru, viceprimarul orașului Răcari, împreună cu consilierii locali ai PNL, dar și cu alți simpatizanți ai aceleiași formațiuni politice, alegătorii fiind împiedicați să-și exercite liber dreptul la vot. Pe raza secției de votare nr. 122 din orașul Răcari, viceprimarul Popa Dumitru și consilierii locali ai PNL au pus la dispoziția alegătorilor autovehicule pentru a fi transportați către secția de votare. Acestora le-au fost oferite sume de bani în schimbul votului acordat PNL.

● Pe raza secțiilor de votare nr. 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 din localitatea Titu, au fost sesizate încălcări ale dispozițiilor art. 84, alin. 4 lit f) din Legea 208/2015, în sensul că președinții secțiilor de votare menționate au delegat atribuțiile de înmânare a buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea VOTAT reprezentanților partidelor politice, atribuții conferite exclusiv președintelui secției de votare.

● În comuna Ulmi, a fost semnalat faptul că Organizația Locală a PNL acționează pentru coruperea alegătorilor, în special a celor cu o situație materială precară. Astfel, numiții Tița Petruț Bogdan, primarul comunei Ulmi, Păun Cosmin, viceprimarul comunei Ulmi, Popa Răzvan, fost consilier local și membru PNL, precum și Popescu Florin, membru PNL și consilier local PNL Ulmi, au oferit bani, alimente și băuturi alcoolice alegătorilor în satul Viișoara, la magazinele deținute de Popa Victor și Andrei Marius, precum și la magazinul deținut de Popescu Florin din satul Dumbrava. De asemenea, Organizația Județeană a PSD Dâmbovița a fost sesizată despre faptul că, din dispoziția primarului Tița Petruț Bogdan, s-au transportat alegători cu autovehiculele DB-11- RED și DB-88-RED, precum și despre faptul că cetățenii comunei Ulmi au fost amenințați pentru a vota cu PNL la alegerile de ieri.

● Organizația Locală a PNL Dâmbovița a acționat pentru coruperea votanților, în special a celor cu o situație materială precară din zona Prepeleac din municipiul Târgoviște. Astfel de acțiuni menite să denatureze corecta desfășurare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților au fost derulate sub coordonarea numitului Oprea Vasile care a oferit bani alegătorilor din această zonă.

● Organizația Locală a PNL din comuna Corbii Mari a acționat pentru coruperea votanților, în special a celor cu o situație materială precară din satele Bărăceni și Ungureni, sub coordonarea numiților Albu Marin (care oferă alimente și bani în satul Bărăceni) și Gheorghe Adrian (care oferă bani în satul Ungureni).

● Aceeași situație a fost semnalată și în comuna Mogoșani, acțiunile de corupere a votanților fiind derulate de numiții Dumitru Ion, Chițu Aurel, Tuța Nicolae și Radu Nicolae care au oferit bani și alimente alegătorilor la barurile din satele Zăvoiu și Mogoșani deținute de primarul comunei, Ciobanu Ion.

● În cadrul secțiilor de votare din județul Dâmbovița, reprezentanții Asociației Humanitas au asistat la operațiunile efectuate de birourile electorale încălcând, în mod vădit, condiția de a nu avea apartenență politică. Din informațiile pe care le deținem, membrii acreditați din partea acestei asociații sunt membri ai Partidului Național Liberal, folosindu-se de asociația apolitică Humanitas pentru a crea o aparență de legalitate cu privire la prezența acestora în secțiile de votare. De asemenea, reprezentanții Fundației Millenium au procedat în același mod. Pentru ambele cauze, Partidul Social Democrat Dâmbovița a solicitat verificarea legalității acreditărilor obținute.

● În comuna Glodeni, reprezentanții PNL s-au implicat în mod activ în operațiuni de transportare a cetățenilor și de influențare a acestora în scopul acordării votului candidaților PNL, aceștia deplasându-se din poartă în poartă pentru a ține evidența persoanelor transportate în vederea răsplătirii acestora. Acțiunea a fost coordonată de primarul comunei Glodeni, Chiran Gheorghe. Menționăm că transportarea cetățenilor s-a realizat cu autovehiculul proprietate a Unității Administrativ Teritoriale Glodeni, marca Dacia Duster, cu nr. de înmatriculare DB 02 WID, condus chiar de către primarul localității.

● La secția de votare nr. 221 din localitatea Crângurile, primarul comunei, Barbu Costin, împreună cu consilierii locali PNL și alți simpatizanți ai aceleiași formațiuni politice au făcut presiuni asupra alegătorilor cu scopul de a-i împiedica să-și exercite liber dreptul de a vota. Mai mult decât atât, având sprijinul mai multor persoane de etnie romă aceștia staționau ilegal pe raza secției de votare nr. 221 din comuna Crângurile amenințând cu fapte de natură penală persoanele care veneau să-și exercite dreptul la vot dacă nu votează cu PNL.

Organizația Județeană Dâmbovița a PSD

 

Nereguli semnalate de PNL Dâmbovița

● Pucioasa: Președintele secției de votare numărul 103 Pucioasa, deși i s-a adus la cunoștință faptul că nu este legal, a sigilat urnele de vot în seara zilei de 10.12.2016, iar în dimineața zilei de 11.12.2016, când reprezentantul PNL i-a solicitat să revină asupra măsurii a refuzat.

● Organizația Județeană Dâmbovița a PNL a formulat plângere penală împotriva PSD Dâmbovița motivat de faptul că a încălcat dispozițiile legale prin persoana primarului comunei Dragodana, numitul Gheorghe Sandu, care în seara de 10 decembrie 2016, orele 21.30, a publicat pe Facebook material care se încadrează în cel de propagandă electorală.

● PSD - Organizația Județeană Dâmbovița a încălcat dispozițiile legale prin organizarea unei manifestări - intitulată „Inaugurarea parcului copiilor”, urmată de un spectacol.

● Gura Ocniței: PNL - Filiala Dâmbovița a formulat plângere împotriva PSD, Organizația Gura Ocniței, prin primar Ioniță Sorin, motivat de faptul că au fost încălcate în mod flagrant dispozițiile legale, în sensul că afișele electorale sunt amplasate în stația de autobuze, pe geamurile aparținând sediul PSD și în locuri ce nu sunt special amenajate conform legii.

● S-a solicitat suplimentarea efectivelor polițienești pe teritoriul comunei Cojasca (Fântinele) având în vedere faptul că reprezentantul PNL în secția de votare a fost amenințat de membrii PSD și că pe teritoriul comunei alegatorii PNL, de asemenea, sunt amenințați de membrii și simpatizanții PSD.

● PNL Dâmbovița a formulat plângere penală împotriva PSD Văcărești, pentru infracțiunile de amenințare și corupere a alegătorilor săvârșite primarul PSD al comunei Văcărești, Stoica Romică, împotriva reprezentantului PNL în secția de votare numărul 408, doamna Crăcanel Andreea.

● S- a formulat plângere penală împotriva primarului comunei Dragodana, numitul Sandu Gheorghe, care merge în curțile oamenilor din comună și îi transporta la vot cu autoturismul având numărul de înmatriculare DB-14-SAN.

● S- a depus plângere penală împotriva președintelui secției de votare numărul 354 Siliște, comuna Raciu care a obligat membrii biroului secției de votare să semneze procesul- verbal ce consemnează rezultatul alegerilor, în alb, înainte de terminarea procesului electoral.

● Aceeași situație se înregistrează și la secția de vot 184 sat Fântânele, comuna Cojasca.

● S-a formulat plângere penală împotriva PSD Nucet, prin primar Bărboiu Luisa, care împreună cu membrii PSD Nucet transportă oamenii la secțiile de votare numărul: 314, 315 și 316.

PNL Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale